Gökçek’in zindelik sırrı şebeke suyuymuş

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’in zindelik sırrı şebeke suyuymuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 00:00

Ankara’ya Kızılırmak suyunu kullandırdığı için eleştirilere hedef olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, performansını canlı tutmak için sabah ve akşam iki ya da üç litre "şebeke suyu" içtiğini öne sürdü.

Anadolu Ajansı’nın Büyükşehir ve bazı ilçe belediye başkanlarının yoğun çalışma temposunu sürdürmek ve zinde kalmak için uyguladığı yöntemlere ilişkin derlediği haberde Gökçek’in "dinçlik formülü" dikkat çekti.

Gökçek, performansını canlı tutmak için sabah-akşam 2-3 litre "şebeke suyu" içtiğini ve sofrasından domatesi asla eksik etmediğini söyledi. Yoğun iş temposuyla baş edebilmede "genetik yapısına" çok şey borçlu olduğunu ifade eden Gökçek, düzenli beslenme ve uyuma alışkanlığının olmadığını kaydetti. Gökçek, 24 saatin 4-5 saati dışında aktif yaşamın içinde yer aldığını, belediye hizmetlerine yoğunlaştığını belirtti.

Dinamik kalmak için özel bir ilaç ve vitamin takviyesi almadığına dikkati çeken Gökçek, "Sanırım eşim bana çok iyi bakıyor. Onun sayesinde canlı ve dinamik kalıyorum" dedi.

Diyabeti olduğu için az ve sık yemek yemesi gerektiğini, buna rağmen öğün atladığını bildiren Gökçek, domates ve peynir yemeyi çok sevdiğini, bunun dışında özel yediği ve seçtiği bir şey olmadığını söyledi.

Çalışırken zaman mefhumunu unuttuğunu, tatile zaman ayıramadığını ifade eden Gökçek, çalışarak dinlendiğini, kendini böyle daha iyi hissettiğini söyledi. Zihnini canlı tutmak için internette bilgisayar oyunları oynadığını belirten Gökçek, futbol izleyerek ve bilgisayar oynayarak stres atmayı başardığını söyledi.

Asitli içeceklerden  uzak duruyor

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz da özel bir menüsü bulunmadığını, düzenli beslenme alışkanlığının olmadığını ifade etti.

"Performansı, çalışma azmi ve yapılan hizmetler karşılığı vatandaşlardan gelen ’Allah razı olsuna’ borçluyuz. Tüm bunlar bize enerji veriyor ve dinlendiriyor. Çalıştıkça enerjimiz artıyor" diyen Yılmaz, 4,5 yıldır 24 saatin 18 saatini belediye çalışmaları ile geçirdiğini belirtti. Yılmaz, "Asitli içeceklerden uzak duruyorum. Bol su içiyorum. Şebeke suyu ya da damacana, ne konulursa ne ikram edilirse" diye konuştu.

Fırsat buldukça kitap okuduğunu, günlük gazeteleri ihmal etmediğini bildiren Yılmaz, yürüyüş ve egzersiz yaptığını kaydetti.

Kuru fasülye pilav

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak ise yoğun tempodaki motivasyonunu dostları ile bir araya geldiğinde "fıkra anlatarak" sağladığını belirterek, fırsat buldukça bol bol yüzdüğünü söyledi.

Düzenli beslenme fırsatını yakalayamadığını, imkanı olsa her gün kuru fasulye ve pilav yemek istediğini ifade eden Haşlak, "Çevremdekiler tarafından renkli kişiliğim olduğu söylenir. Anlattığım fıkraları o anı yaşatarak aktardığım için dostlarımla yakaladığım bu atmosfer tüm yorgunluğumu atıyor" dedi.

Haşlak, sabahları çok iyi kahvaltı yaparak güne başlamanın fiziksel performansı artırdığına inandığını, bunu gençlere de tavsiye ettiğini söyledi.

"Cep telefonunu mutlaka ama mutlaka kulaklık olmadan kullanmıyorum. Sağlık açısından önemli bir konu, çayı açık ve kesinlikle şekersiz içiyorum" diyen Haşlak, çok iyi bowling oyuncusu olduğunu, rakiplerinin bu konuda hiç şansları olmadığını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da, "Performansımı düzenli planlı ve programlı çalışmaya aynı zamanda günlük beslenmeye meyve-sebze yemeye ve bunun yanında bol sıvı almaya borçluyum" dedi. Duyar şöyle konuştu:

"Boş zamanlarımda spor yaparak vücudumu zinde tutmaya çalışıyorum. Belediye başkanlığı malum olduğu üzere hem bedenen hem de ruhen yorucu bir iş, bu yorgunluğu atmak için de kendinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zaman ayırabildiğimiz günlerde ailemle birlikte dinlenmeye çalışıyorum. Bulunduğumuz bu zor görevin bilincindeyim, her ne kadar zor olsa da vatandaşımıza hizmet etmek çok güzel bir duygu."

Hafif yiyecekleri tercih ediyor

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın da 413 bin nüfuslu bir ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, aksaklıkları gidermek, yeni projeleri hayata geçirmenin, stresli ve tempolu bir çalışmayı zorunlu kıldığını söyledi.

Bu durumun beraberinde dikkat edilmediği takdirde sağlık sorunlarına neden olabildiğini belirten Altın, fırsat buldukça yürüyüş ve hafif şekilde spor yaptığını bildirdi.

Gün içerisinde öğün atlamamaya çalıştığını ifade eden Altın, hafif yiyecekleri tercih ettiğini, yağlı yemeklerden, asitli ve şekerli içecekleri tüketmekten kaçındığını kaydetti.

Tatlıdan uzak duramadığını, ancak her zaman yemediğinin altını çizen Altın, "Vatandaşın memnuniyeti bizi dinlendiriyor ve çalışma azmimi tetikliyor" dedi.

Şahin yogasız güne başlamıyor

MAMAK Belediye Başkanı Gazi Şahin, Tibetli bir hocadan öğrendiği "yoga" ile performansını artırdığını ifade ederek, "Çakraları çalıştıran özel yoga figürleri 27 dakika sürüyor. Güne başlamadan önce mutlaka yoga yapıyor ve duş alıyorum. Saat 06.00’da işimin başındayım" diye konuştu.

Günün 20 saatini aktif olarak geçirdiğini bildiren Şahin, sabah ve akşam mutlaka yoğurt yediğini, kahvaltıda çorba alışkanlığının vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Şahin, evinin bahçesinde yetiştirdiği acı biberleri severek yediğini, her gün elma tükettiğini kaydetti.

Günlük sıvı alımına dikkat ettiğini, kendi köyü Karacahasan’dan özel getirttiği suyu içtiğini bildiren Şahin, "Motivasyonumu sağlayan aktiviteler arasında tenis oynamak, yüzmek, haftada mutlaka 4 kitap bitirmek ve derece elde etmiş şampiyonlarla satranç oynamak geliyor. Beni motive eden olaylar arasında gizli yaptığım yardımlar ilk sıralarda yer alıyor" dedi.

Eryılmaz, güne köpek gezdirerek başlıyor

ÇANKAYA Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz ise her sabah bir bardak şekersiz süt içiyor ve gece yatmadan önce üç kaşık bal yiyor.

Güne çok erken kalkarak ve iki köpeğini gezdirerek başlayan Eryılmaz, bir saat kadar sabah sporu yaptığını, çocukluğunun alışkanlığı "her sabah bir bardak şekersiz süt" içmeyi ihmal etmiyor.

Daha sonra günlük çalışmalarına başladığını belirten Eryılmaz, hızlı tempoyla ortalama 10 kilometre yürüyüş yaptığını, meyve ve sebze ağırlıklı beslendiğini söyledi.

Beslenmesinde yoğurt ve salataya ağırlık verdiğini, gece yatmadan önce üç kaşık bal yediğini vurgulayan Eryılmaz, "Uyku öncesi zihnimi dinlendirmek için kitap okuyorum. Belediye başkanı olduğumdan bu yana günlük uykumun dört saati geçtiği görülmemiştir" dedi.

Altınok: Şebeke suyu içmiyorum

KEÇİÖREN Belediye Başkanı Turgut Altınok da "En büyük gıdam ve antibiyotiğim, ortaya konulan bir eser ve proje karşısında, vatandaşın gözündeki pırıltı, yüzünün gülmesidir. Tüm yorgunluğumuzu alıyor ve bizlere daha çok güç ve beraberinde çalışma azmi veriyor" dedi.

Ankara’nın değişimine katkıda bulunduklarını, yerli-yabancı konukların Keçiören’e hayran kaldığını ifade eden Altınok, "Estergon Kalesi, şelaleler, teleferik, doğal parklar gibi eserlerimizle gurur duyuyoruz. Yabancılar karşısında aşağılık kompleksine girmeden, onlardan daha iyi işler yapabileceğimizi ilçede ortaya koyduk. Hayranlık dolu bakışlar bizleri motive ederek, performansımızı artırıyor. Özellikle çocuklarla birlikte olmaktan büyük keyif alıyorum" diye konuştu.

Düzenli beslenme alışkanlığı olmadığını belirten Altınok, bol bol su ve soda içtiğini kaydetti. Altınok, "Şebeke suyu içmiyorum. Sağlıklı olup olmadığını da tartışmıyorum. Bu arada gün içinde atalarımızdan kalma yeşil çayı içmeyi asla ihmal etmiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!