Gökçek hakkında hiç bilmedikleriniz burada

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir lafı vardır; "belediyecilik ekip işidir" der..

Çevresindeki ekibi de herkesin bildiği gibi genelde gençlik yıllarından tanıştığı isimler oluşturur. Bunlardan en eskisi ise Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’dır.

Kendisinin ve Gökçek’in hayatından çok ilginç ve gizli sırları bizim için açıkladı. İşte içinde Melih Gökçek, Zeki Müren, Recai Kutan, Mesut Yılmaz gibi ünlü isimlerin bulunduğu notlar. Bu haftanın fısıltısı, Gökçek-İlkbahar ikilinin yaşam hikayesinden detaylar.

Ali İlkbahar’ın ağzından okuyalım:

1969 yılında liseyedeyken ’Çanakkale Geçilmez’ piyesini oynarken tanıştım Melih Gökçek’le. O yıl İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda memur oldum. Daha sonra Melih Bey beni çağırdı ve Okumuşu Çoğaltma-Okuyanı Koruma Vakfı’nın Ankara yurdunda yöneticilik yapmamı istedi.

1972 yılında yurt müdürlüğüne başladım.

GÖKÇEK FOTOĞRAF STÜDYOSU

1974 yılında Melih Bey Zafer Çarşısı’nın içinde fotoğraf stüdyosu açtı. Bende O’nun yanında çalışıyordum. Zeytin, ekmek, peynir en lüks yemeğimizdi.

Melih Bey’in babası Adalet Partisi’nin Gaziantep İl Başkanıydı. Mebusevleri’nden bir ev aldı. Bir ay kendisi oturur, geri kalan 11 ay biz otururduk.

Alt katımızdaki evin sahibi ise Zeki Müren’ndi.

Daha sonra yine beraber Maltepe’de ’Çeft’ diye bir kafe açtık. Ancak devrettik. O sırada Melih Bey’in araya askerlik ve evlilik girdi.

BEYBABA YUMURTACILIK

1980 darbesinden sonra Melih Bey ANAP’ta yer almadı. Ancak Cemil Çiçek, Mehmet Altınsoy, Halil Şıvgın gibi isimlerin araya girmesi ile Keçiören Belediye Baqşkanlığı’na aday oldu ve kazandı.

Seçimlerin öncesinde beraber yumurta satıyorduk. Beybaba Yumurtacılık...

Ben belediye başkanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü yaptım.

Bir sonraki seçimlerde ise ANAP’la beraber bizde seçimi kaybettik. O, Çocuk Esirgeme Genel Müdürü oldu. Bende yeniden memuriyete geçtim.

HOCA TÖREN YAPARSA GELİRİM

Ardındaki yıllarda Turgut Özal Cumhurbaşkanı oldu. ANAP’taki genel başkanlık yarışında ise Melih Bey tüm gücü ile Yıldırım Akbulut’u destekledi. Ancak Mesut Yılmaz kazanınca, SHÇEK Genel Müdürlüğünü bıraktı.

Melih Bey’i, dönemin Refah Partisi’ne çağırdılar. O’da, ’Hoca (Necmettin Erbakan) tören yaparsa gelirim’ dedi. Dev bir törenle, RP’ne geçti ve milletvekili oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyduğunda ise yeniden beraber çalışmaya başladık. 6 ay boyunca her gün Ankara’yı dolaştık. Çok zorlu bir seçim sonrasında ise kazandık. İşte bende o gün, bu gündür Halk Ekmek Genel Müdürüyüm.

Kuğuluyu Frankenstein’a benzetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Çankaya Belediyesi’nin Kuğulupark’la ilgili mahkemeden aldığı yürütmeyi durdurmayı gerekçe göstererek, "Kuğulu kavşağını kapatabiliriz" açıklaması, haftanın krizini çıkarttı.

Eryılmaz açıklamasında kavşağın imar planına açılan davanın usül yönünden reddedildiğini belirtti ve ekledi; "Gökçek yine olayları çarpıtıyor."

Eryılmaz son zamanlarda yaptığı ilginç benzetmelere bir yenisini daha ekledi ve Kuğulu kavşağını ünlü korku filmi karakteri Frankenstain’e benzetti.

Eryılmaz’ın, "Gökçek yarattığı Frankenstein’dan kurtulmak için olmadık yalanlar uydurmaya, şapkadan tavşan çıkarmaya, halkı yine bir kez daha Hacivat olmayı beceremediği halde Hacivat rolüne bürünüp kandırmaya çalışıyor" sözleri haftanın krizi oldu.

Ücret Köyü halkı Allah’a emanet

Ankara’nın büyük bir hızla büyüyen ilçesi Temelli, son günlerde bir de taş ocakları ile gündeme gelmeye başladı.

Bölgeye verilen bir taş ocağı izni ise ilçeye bağlı Ücret köylülerini ayağa kaldırdı. Çünkü hayvanları otlattıkları meraları ve tarlaları büyük zarar görecekti.

Direnmeye başladı köylüler... Ancak her türlü darb ve baskı ile karşı karşıyalar.

Fısıltılara göre köylülerin en büyük dayanağı olan Temelli Belediye Başkanı Alaeddin Berra Türkoğlu’nun da eli kolu bağlı.

Bölge Allah korusun denilecek olaylara gebe. Bu haftanın şanslıları hala başlarına birşey gelmediği için Ücret köylüleri.
Yazarın Tüm Yazıları