Gökçek el versin ben varım

Güncelleme Tarihi:

Gökçek el versin ben varım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 00:00

Ankaragücü Başkan adayı olarak lanse edilen Mehmet Yiğiner, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün 6-13 Ocak tarihlerinde yapacağı kongrede adı, Başkan adayı olarak lanse edilen ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Hürriyet’e konuştu. Yiğiner, bu önemli göreve talip olmadığını kendi isminin mevcut Başkan Atilla Süslü tarafından ortaya atıldığını ifade ederek, bundan mutsuz olmadığını ancak koşullar gereği iyi düşünmesi gerektiğini söyledi.
Ankaragücü taraftarının çoğunluğunu oluşturduğu taksi ve minibüs esnafının dernek başkanı da olan Yiğiner, kendisinin de Ankaragüçlü olduğunu dile getirdi.
Oda seçimlerinde Melih Gökçek’in desteğini alan Yiğiner, adaylığa ilişkin son kararını 4 Ocak’a kadar vereceğini ve bundan önce Başkan Gökçek ile görüşeceğini kaydetti.
İşte Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner’in sorularımıza verdiği yanıtlar:

Haberin Devamı

- Pazar günü yaşanan olaylara rağmen Ankaragücü başkan adayı olmayı düşümüyormusunuz?

Olmasını istemediğimiz tasvip etmediğimiz olaylar yasadık. Ben de o maçtaydım. Bize “Bu taraftarları sakinleştirin” dediler. Ben başkan degilim. İndik aşağıya, “Başkanım geri çekil tribünden birsey atarlar” dediler. Bende “Demirden korksam trene bınmezdim” dedim. Sırf tribün sakinleşsin diye yoksa ben başkan değilim bir şey değilim. Öyle araya girip arabulucuk yapalım dedik. Şükür can kaybı falan olmadı. Konya seyircisi de bayağı arıza. Kulüp maca çıkamayacak biz de bir abilik yapalım diye maddi yardım yaptık. Taraftarların tasvip etmediğimiz hareketleri, kulübü maddi manevi zarara uğratıyor.

- Herkes üzülüyor tabi... Siz de bu kentin çocuğusunuz değil mi?

Tüm Başkentliler bu takıma sahip çıkmalı. İyi seyler için uğrasmalı. Bu taraftar boyutu. Bunlara bir abi lazım. Kulubün mücadelesi, ligde kalabilmesi için transfer yapması lazım. Sadece transfer yasağının kalkması için 10-12 milyona ihtiyaç var. Muhasebeye gidiyorsunuz 4-5 tane fatura koçanı kayıp. Devlet, burayı denetlemeli. Bunlar ortaya çıkmalı, suçlular suçunu çekmeli. Şeffaf olmalı.

- Mevcut yönetim de sizi destekliyor o halde?

Mevcut başkan, yönetim ve taraftar bile, “Yiğiner Başkan...” diye tezahürat yapıyor.

Haberin Devamı

- Anlaşılan herkesin desteğiyle geliyorsunuz?

Tabi... “Ankaragücü’nü kurtarmak için gel” diyorlar. Benim de bir sürü işim var, seçimler var.. Etrafım “Boşver, buna gerek yok” diyor. Ama böyle kamuoyu oluştu, “Yiğiner bu durumu düzeltir” diye. İsteniyorum, bu konuyu ciddi düşüneceğim.

EFSANE TAKIMIN İLK HAMLESİ

Son dönemde önce Başkan veya yönetici olmak sonra Ankaraüçlü olmak gibi bir moda var Beştepe’de... Başkan Yiğiner’e “Ankaragüçlülük önceden vardı değil mi?” diye soruyoruz. Cevabı da anında “Olmaz mı?” diye geliyor. Ve ekliyor:

Tabi, bu tartısılmaz. Adil (Eriç) Kaptan, bizi ziyaret etti, “Eski topçular biraraya gelelim” diyorlar. Bu zamana kadar başkanla bir araya gelip görüşmemiş insanlar bunlar. Onlar da “uzun soluklu düşünelim” diyorlar. Kulübün bilinen borcu, 90 ila 100 milyon arasında değişiyor. İşin ekonomik boyutu, külfeti beni bozuyor.

Haberin Devamı

- Melih Gökçek, Cemal Aydın çekişmesi oldu. Asıl olan Ankaragücü’ne oldu. Bu konuyla ilgili taraftarla bir görüsmeniz oldu mu?

Ben başkan değilim. Başkanım falan diyorlar ama... Bunu diyenlere, “Durun siz başkanları karıştırdınız” dedim. Mevcut başkan Atiila bey de “Mehmet Yiğiner başkanımız” diye bizi ilan etmiş. Herhalde o da kaçış noktası arıyor. Ben “Yine maddi destek yapacağım” diyorum. Görüşüyorum, bu kulübü ayağa kaldırabilirmiyiz diye herkesle görüşüyoruz.

- Mevcut kulüp başkanı, tribün desteği de var. Net karar ne zaman verilecek?

O destekler tek başına olmaz. Diğer destekler lazım. Siyasi destek gerekli, Belediyelerin de desteği, katkısı lazım.

Haberin Devamı

- Peki bu durumu, Melih Gökçek ile görüştünüz mü?

Hayır, böyle bu durumu görüşmedim. Aslında görüşmek lazım, “Mehmet Yiğiner Başkan olsun” demesi de önemli değil. “Ankaragücü’nü destekliyorum” demeli. Ankara’nın Belediye Başkanı bunu derse, ben de “Tamam” derim.

- Kesin kararınızı ne zaman vereceksiniz?

4 Ocak’a kadar kararımızı verir, kamuoyuna açıklarız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!