Gökçek, AŞTİ’yi hiç gezmeyi düşünür mü

BİR Ankara’lı olarak eski senelerde gurur duyduğumuz AŞTİ şimdilerde maalesef çok kötü.

Temizlik kötüleşti, olmadık yerlerde satış tezgahları açıldı, otobüsler zamanında kalkmıyor; muhakkak

15-20 dakika geçikme oluyor. Buna kimse de müdahalede bulunmuyor.

Sadece cezai işlem yapılacağı belirtilen anonsla iş geçiştirilmeye çalışılıyor.

11.7.2007 gecesi yolcu geçirmek için AŞTİ’ye gittim. Bir firmanın otobüslerinin önüne gelen ve elinde megafon olan bir şahıs, yüksek sesle bağırarak saatini belirttiği otobüslerinin yolcularını çağırıyordu. Bağırmasına gerek olmadığını, yolcularının biletlerinden kalkacak otobüslerini bulabileceğimi ikaz etmeme rağmen, otobüs seferlerinin çok fazla olduğunu, otobüslerini karıştıran yolcular için böyle bir yola başvurduklarını anlattı ve bağırmaya devam etti.

Yolcumu gönderdikten sonra belediye zabıta görevlilerine şikayette bulundum. Ancak onlar da yolcularının fazla olması nedeniyle böyle bir işleme başvurduklarını anlattılar.

Yolcunun fazla olması ve otobüsleri karıştırmalarının zabıtanın görevi olmadığını, firmayı ilgilendirdiğini ve sorumlulusunun firmaya ait olduğunu belirtmeme rağmen, halen dışarıda bağırmaya devam eden kişiyi susturacaklarına, sadece cezai işlem yapabileceklerini belirttiler.

AŞTİ’de bulunan zabıtanın görevi otobüsü kaçıran veya bulamayan kişilerin otobüslerini bulmak mı yoksa düzeni sağlamak mı?

Diğer firmalarında aynı yönteme başvurabilecekleri ve bu işlemi yolcu kapmak için yapabileceklerini düşününce ’haydi hayırlı pazarlar’ demekten başka bir şey gelmiyor insanın aklına. Kısa bir süre sonra AŞTİ’ye girer girmez "Nereye yolculuk abi?" gibi megafonik sesleri duyar gibi oluyorum.

İnsanları da aptal yerine koyan bu uygulama salgın haline gelmeden önlenmelidir.

AB’ye girme aşamasındaki Türkiye’nin başkentine yakışan budur.

Sanıyorum Sn. Belediye Başkanımız Melih Gökçek uzun zamandır AŞTİ’ye gelmiyor.

Ben inanıyorum ki gelebilseydi yukarıda belittiklerimin hiçbirisini göremezdim.

Mehmet UĞRAŞ

309 memur

SAĞLIK Bakanlığı’nın atamasını yaptığı 4/B li personelden Ankara iline görevlendirilmesi düşünülen 1583 personelden 1269 u görevine başlamış, 309’ ise görevine başlamamıştır.

Bakanlıktan beklediğimiz en kısa zamanda boş kalan 309 kadroya atamaların yapılmasıdır. Devlet kadrosunda istihdam edilen 4/B’li personel sayısı 100 bini aşmış durumdadır. Bu personelin atama nakil sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır. Hiç bir 4/B’li personel önünü görememektedir, hiç biri geleceğinden emin değildir. 4/B’li personelin sıkıntılarının giderilmesi gerekmektedir.

Personel kelimenin tam manasıyla patlama noktasına gelmiştir.

Şenol ŞAHİN- Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı-SIHHIYE

Mogan’a ihanet

SON
zamanlarda Mogan Gölü ile ilgili yazıları okuyunca size yazmaya karar verdim. Göldeki su seviyesindeki azalmanın en büyük nedeni Gölbaşı’na yaklaşık 3 km mesafede bulunan vergi denetim noktasının tam yanındaki Elmadağ’dan Büyükşehir ve Gölbaşı Belediyesi’nin tankerlerinin yaklaşık 2 aydır gece gündüz demeden dolum yapmalarıdır. Tanker başına 160 YTL kazanmak uğruna şehrimizin can damarlarından biri daha kesiliyor. Yetkililer boşuna suçu kuraklığa atmasınlar en büyük suçlu kendileridir.

A.Y.

Türbanlı sübyanlar

TÜRBAN
konusunda bu takiyyeci grup özgür iradeyle dini yaşamaktan söz ederler. Lütfen 12.7.2007 tarihli Hürriyet gazetesinin 20. sayfasındaki Başbakanla beraber olan resimdeki türbanlı sübyanlara bir bakınız. Bu küçücük çocuklar acaba kendi özgür iradeleriyle mi başlarına türban bağladılar, yoksa birilerinin baskı ve direktifiyle mi

Türkiyem bunu haketmiyor.

Lütfen bunu köşenizde duyurursanız sevinirim. Zira, şu seçim arifesinde halkımız bunların gerçek yüzlerini görsünler.

Osman ÇELİKADAM

Cevizoğlu

GAZETECİ dostunuz Hulki Cevizoğlu’nun sizce milletvekili olması mümkün mü?

Sayın Cevizoğlu’nin, aday olmadan önce CHP’ye oy vereceğini sanıyordum.

Ne oldu da bağımsız aday oldu.

CHP’den aday olsaydı böyle olur muydu?

Yoksa öç mü alıyor?

S.S.
Yazarın Tüm Yazıları