Gökçeada'da DASK'ı olmayan depremzedelerin konutları yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Gökçeadada DASKı olmayan depremzedelerin konutları yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 14:27

Gökçeada'da DASK'ı olmayan depremzedelerin konutları yapılacak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Gökçeada ilçesinde, 2014 yılında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde vatandaşların zarar gören evlerini yapmak için hak sahipliği çalışması başlattı.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, 2014 yılındaki depremde konutları zarar gören, fakat Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) olmadığından evleri yapılamadığı için mağdur olan depremzedelerle bir araya geldi.

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, 24 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 29. Maddesinin 8. Fıkrasında değişiklikler yapıldığını açıkladı. 24 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan deprem sonrasında, DASK'ı bulunmadığı için hak sahibi olamayan afetzedelerin şu anda bu KHK ile hak sahibi olabileceğini belirten Yılmaz, "2014 yılında yapılan hasar tespit çalışmalarına göre afetzede kabul edilen vatandaşlar için 3 mahalle muhtarlığında hak sahipliği listeleri askıya çıkartıldı. İlan sureci 12 Ocak 2018 Cuma günü itibariyle başladı" dedi.

Çok sayıda DASK mağduru ile görüştüklerini kaydeden AFAD İl Müdürü Yılmaz, "Devletimizin, mağduriyetlerini gidermek için 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7269 Sayılı Kanunda bazı değişiklikler yaptığını, afetten önce DASK yapılmış olması şartının 2014'te meydana gelen Gökçeada depremi için aranmayacağını ifade ettik. Bizleri ilgi ve alakayla dinlediler. Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için Çanakkale AFAD olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Başlattığımız hak sahipliği süreci tamamlandıktan sonra mahalli hak sahipliği komisyonunca hak sahibi kabul edilen tüm afetzedelerimizin konutlarını bir an evvel yapmaya başlayarak mağduriyetlerini gidermek istiyoruz" diye konuştu.

Gökçeada merkeze bağlı Yenimahalle, Çınarlı ve Fatih Mahallelerinde ağır hasarlı 66 konut, 3 ahır ve 3 işyeri sahibi olan toplam 72 vatandaşın hak sahipliği için müracaat edebileceği belirtildi.

Vural BOZOK / GÖKÇEADA (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!