Gökçeada’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Gökçeada’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 12:46

Gökçeada’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gökçeada İlçesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’ncü yıldönümü Gökçeada Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen, Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu konseri ile Gökçeadalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

29 Ekim Pazar günü ise İlçe merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından İlçe merkezi ile Kaleköy arasında 'Cumhuriyet için Pedalla' isimli bisiklet turu düzenlendi. Bisiklet turuna Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’de katıldı. Kutlamalar, Gökçeada Kent Müzesi'nde karma sergi ile devam etti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam fener alayı ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Sarpedon' konseri ile sona erdi. Konserin ardından Gökçeada halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “İçimizdeki Cumhuriyet coşkusu daim olacak. Bugün 94 yıl önceki en büyük kazanımımız olan Cumhuriyetimizin aradan geçen onca zamana karşın nasıl bizi birbirine bağlayan en büyük değer olduğunu bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda Nobel ödülü kazanarak hepimizi kıvanca boğan sayın Aziz Sancar’ın bu ödülü Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettiğini hepimiz biliyoruz. Sayın Sancar’ın da ifade ettiği gibi ülkemizdeki tüm kazanımlarımızı önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyetimiz ve diğer tüm kazanımlarımız uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükran ile anarken, tüm halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımız ve bütün coşkumuzla kutluyoruz” dedi.

Vural BOZOK / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!