Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 13:10

Aşırı sıcaklar gidiyor, serin hava geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceğini, kuzey kesimlerde de yer yer kuvvetli yağış beklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimleri tahminlerimiz doğrultusunda Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. Halen Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar aralıklarla devam ettiğini, akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısında da yerel yağış geçişlerinin beklendiğini ve yağış ve kuzeyli rüzgarla birlikte hava sıcaklığının bugün kuzeybatı kesimlerde mevsim normallerine gerileyeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

MARMARA VE DİĞER BİRÇOK BÖLGEDE SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın serin ve yağışlı hava kuzey bölgelerde aralıklarla etkili olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Samsun, Ordu, Çorum ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kuzey kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu ilçelerinde kuvvetli, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz'de batıdan kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

PAZARTESİ DE YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Pazartesi günü; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Van, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kuzey kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'de batıdan kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SALI GÜNÜ YAĞIŞ KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA DEVAM EDECEK

Yağışlı havanın Salı gününden hafta sonuna kadar özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda kuzey, iç ve doğu kesimlerinde azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında artması bekleniyor.

Rüzgarın; yarın Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz'de batıdan kuvvetli olarak (40-60 km/s), yeni haftanın ilk üç günü Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'de batıdan kuvvetli (40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!