Göğüs büyütmede dünyayı solladık

Güncelleme Tarihi:

Göğüs büyütmede dünyayı solladık
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 23:00

Plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Opr. Dr. Orhan Murat Özdemir, Türkiye’deki göğüs estetiği ameliyatlarının oranının, dünya ortalamasının üstünde olduğunu belirterek, “Bu kadar önemsenen bir operasyon olmasına rağmen piyasada daha ucuz protez arayışı, bu ameliyatlardan yapay görünümlü ve sağlıksız sonuç alınmasına neden oluyor” dedi.

Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği’nin verilerine göre, göğüs estetiğinin dünyada en fazla yapılan estetik ameliyatlar arasında yıllar boyu ilk üç sırada yer aldığını ifade eden Özdemir, “Geçen sene yayınlanan ve tüm üye ülke cerrahların katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de göğüs estetiği ameliyatlarının oranı dünya ortalamasının üstünde” dedi.

Bu operasyonu yaptırmak isteyen kadınların ameliyat tekniği ve malzeme konusunda iyi bir araştırma yapmalarını öneren Özdemir, “Bu kadar önemsenen bir operasyon olmasına rağmen piyasada daha ucuz protez arayışı, bu ameliyatlardan yapay görünümlü ve sağlıksız sonuç alınmasına neden oluyor. Bu nedenle titiz bir araştırma yaptıktan sonra karar verilmeli” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!