Göğe selam

Güncelleme Tarihi:

Göğe selam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

Kurtalan Ekspres orkestrası, Teoman, Feridun Düzağaç, Özlem Tekin, Ogün Sanlısoy, Hayko Cepkin ve Emre Aydın gibi isimler bir araya geldi; Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu’yu anmak için ‘Göğe Selam’ albümünü yaptı.

Haberin Devamı

Rock’ın önemli isimleri bir arada

KURTALAN EKSPRES’İN BASGİTARİSTİ AHMET GÜVENÇ

- Albüm projesi nasıl ortaya çıktı?
- Bahadır Akkuzu’yu kaybettikten sonra kurduğumuz yeni Kurtalan Ekspres’le bir buçuk yıl albüm için çalıştık. Bu albümde yıllardır değerini kaybetmeyen eski şarkıları değerli arkadaşlarımla seslendirip, sonraki nesillere yeni Kurtalan Ekspres sound’uyla sunmak istedik. ‘Göğe Selam’, göğe bizden önce gitmiş dostlara bir selamdır.

- Albüm Cem Karaca, Barış Manço ve Bahadır Akkuzu anısına hazırlandı. Neden sadece bu üç ismi seçtiniz, başka rock şarkıcıları yok?
- Biz sadece Kurtalan’la sahneyi paylaşan dostlara bu albümü yaptık. Barış Manço’yla 25, Bahadır’la 35, Barış’ı kaybettikten sonra da Cem Karaca’yla üç-dört yıl aynı sahneyi paylaştım.

Haberin Devamı

- Şarkı söyleyecek isimler arasında neden hiç rock grubu yok?
- Tüm parçaları Kurtalan çaldığı için çok istesek de, ne yazık ki grupları alamadık. Solistleri gruplardan ayıramazdık. Söyleyen isimleri seçerken özellikle rock müzik için önemli isimleri bir araya getirmeyi tercih ettik.

- Albümün ağırlıklı olarak Barış Manço ve onun şarkılarına hayat veren Bahadır Akkuzu üstüne ilerlediği; Cem Karaca’ya yeterince yer verilmediği eleştirilerine ne diyeceksiniz?
- ‘Göğe Selam’ enstrümantal olduğundan üç dostuma ithafen yaptığım bir parça. ‘Cem Ağabey’ albümdeki tek yeni şarkı ve Cem Karaca’nın, Gür Akad’a verdiği pusuladan hareketle sözleri yazılmış. Sözlerin ana bölümü Cem’e ait. Yeterli önemi verdik diye düşünüyorum.

Onların açtığı yolda ilerliyoruz

OGÜN SANLISOY

- Albümde ‘Kol Düğmeleri’ni söylüyorsunuz. Neden bu şarkıyı seçtiniz?
- Kurtalan Ekspres’in önerisiydi, ama “Sen bir şarkı seç” deselerdi bunu tercih ederdim. İlk kez 10 yaşımda, gittiğim Barış Manço konserlerinde canlı dinledim. Sonraki dönemlerde de, şarkıdaki ayrılık temasını, iki sevgilinin bir arada olamayışını kol düğmeleriyle ilişkilendirip anlatması çok etkileyici gelmişti. Fakat şarkıyı benim için daha özel kılan bir durum var.

- Nedir o?
- Hayranı olduğum Barış Manço’nun ‘Mançoloji’ albümü kayıtları yapılırken, aynı stüdyoda ‘Korkma’ albümümün çalışmalarını yapıyorduk. Manço ile koridorda karşılaşıp, tanıştığım anda arkada ‘Kol Düğmeleri’ çalıyordu. Ne zaman bu parçayı duysam aklıma hep o tanışma anı gelir. Hayat bazen güzel sürprizler yapıyor, ne mutlu ki bu parçayı yorumlamak bana kısmet oldu.

Haberin Devamı

- Cem Karaca, Barış Manço ve Bahadır Akkuzu’yu birer cümleyle anlatır mısınız?
- İmkansız gibi görünen şartlara rağmen gösterdikleri cesaret, müzik aşkı, istikrar ve inat sayesinde yakaladıkları başarı çok önemli. Hem dünya müziğini iyi takip edip, hem kendi özlerini kaybetmeden müziklerini özgün bir şekilde ortaya koymuşlar.

/images/100/0x0/55eb5721f018fbb8f8baf976

İleride benim için de yapılır

HAYKO CEPKİN

- ‘Yeni Bir Gün’ isimli şarkı sizin seçiminiz mi?
- Ben seçmedim, Ahmet Abi bana yakışacağını düşünerek teklif etti. Başlayan bir hikaye ve veda niteliğinde bir finali var. Bu sebeple ruhu bana yakın.

- İleride sizin için de bu tür bir albüm hazırlanır mı?
- Kesinlikle.

Haberin Devamı

- Şarkılarınızda aşkın farklı halleri var... Hayatınızda aşk var mı?
- Kimseyi ilgilendirmeyecek kadar.

- Aşıkken nasıl bir adam oluyorsunuz?
- Sadece bir kişinin görebileceği kadar bir adam.

- Biraz sürprizli birisiniz sanırım?
- Hayır tam tersi; yapmayı da bana yapılmasını da sevmem.

- Kızmayın canım; bazı kadınlar sizi çok seksi buluyor. Sizce seksi bir adam mısınız?
- Seksi kısmından anlamam ama şeytan tüyüm olduğu kesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!