Göçmen krizi onlara yaradı

Güncelleme Tarihi:

Göçmen krizi onlara yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 19:06

Almanya Başbakan Angela Merkel’in memleketi Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nde pazar günü seçimler var. Bu seçimde, mülteci krizini kullanan göçmen karşıtı parti AfD’nin ciddi bir çıkış yapması bekleniyor. Partinin ağır topu ve Başkan Yardımcısı Gauland, mülteci krizini, “AfD için bulunmaz bir şans” sözleriyle değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Göçmen krizi onlara yaradı

BERLİN’de yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya için Alternatif’in (AfD) Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, pazar günü Mecklenburg Vorpommern’de, 18 Eylül’de de Berlin seçimlerinde oy patlaması beklediklerini söyledi. Gauland, “Anketler Mecklenburg Vorpommern’de oylarımızı yüzde 20 civarında gösteriyor. Kimileri ‘Birinci parti çıkarız’ diye düşlüyor. Ben bu konuda emin değilim ama yüzde 20’nin üzerinde oy alırız” dedi.

Başbakan Merkel’i, mültecilere sınırları açtığı için ‘diktatör’ olarak niteleyen Gauland, “1 milyon yabancı ülkeye girdi. Halkımızın değişmesine izin veren bu kararı Merkel, Meclis’e sormadan tek başına aldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

SINIR DIŞI EDİLMELİLER

Sınırların mültecilere tamamen kapatılmasını isteyen Gauland, 1 milyon mültecinin büyük çoğunluğunun siyasi değil, ekonomik amaçla geldiğini ve bunların hiç gözünün yaşına bakmaksızın sınır dışı edilmesi gerektiğini kaydetti. Gauland, “Merkel üstesinden geleceğiz diyor. Biz üstesinden gelinsin istemiyoruz. Biz ülkemizin değişmesini istemiyoruz” diye konuştu. Gauland, “Sizi seçen aşırı sağcılar konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Bizi herkes seçebilir” yanıtını verdi.

‘YENİ OSMANLI’ ELEŞTİRİSİ

Gauland, Türkiye’nin dış politikasını da “AB çıkarlarına ters” diye niteledi. Berlin’de yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gauland, Türkiye’nin NATO üyesi olduğu zamanki dış politikasıyla bugünkü dış politikasının tamamen farklı olduğunu belirtti. “Türkiye giderek daha güçlü bir Yeni Osmanlı politikası izliyor” diyen Gauland, Türkiye’nin bu dış politikasının, Almanya’nın ve Batı’nın dış politikasıyla bağdaşmadığını savundu. Gauland, “Böyle devam ederse, bu, uzun vadede Türkiye’nin müttefikliğinden vazgeçmemize götürür” dedi. Gauland, Alman tornadoları ve askerlerinin de Türkiye’den çekilmesini talep etti.

ANKETLERE GÖRE SPD BİRİNCİ

Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nde yapılan son anketlere göre sandıktan Sosyal Demokrat Parti (SPD) birinci çıkacak. Ancak AfD de ciddi oy patlaması yapacak. Anketlere göre SPD yüzde 28, CDU yüzde 22, AfD yüzde 21, Sol Parti yüzde 13 ve Yeşiller yüzde 6 oy alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!