Göçü sanata döktük Berlinale’ye girdik

Güncelleme Tarihi:

Göçü sanata döktük Berlinale’ye girdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 11:10

Berlin Film Festivali’nde gösterilen ve büyük ilgi gören ‘Willkommen in Deutschland-Almanya’ya Hoşgeldiniz’ filminin altında üç Türk kadının imzası var. Nesrin ve Yasemin Samdereli’nin yazıp yönettikleri filmin başrolünü de Aylin Tezel üstleniyor.

Göçü sanata döktük Berlinale’ye girdik

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un da izlediği ve Berlinale’de büyük ilgi gören ‘Willkommen in Deutschland-Almanya’ya Hoşgeldiniz’ filminin yaratıcısı iki kız kardeş olan Nesrin ve Yasemin Samdereli. Senaryosunu Nesrin Samdereli’nin kaleme aldığı filmin yönetmenliğini Yasemin Samdereli yapmış. Filmin başrolünde de 1983 doğumlu Aylin Tezel rol alıyor. Bielefeld-Sennestadt’da dünyaya geen Tezel, klasik bale ve HipHop dallarında eğitim almış.

Filmin yönetmeni Yasemin Samdereli, bugüne kadar göç olgusunu ele alan filmlerde insanların olumsuz bir şekilde perdeye getirildiğini belirtiyor: ”Bizim yaşadığımız çok şey var bu filmde. Farklı kültürlerin zenginliğini göstermek istedik. İnsanlar birlikte ve birbirine gülmeli. Bu Türk olmuş Alman olmuş fark etmez. Biz bu bakış açısıyla göçü sanata döktük, Berlinale’ye girdik.”

Göçü sanata döktük Berlinale’ye girdik

Cumhurbaşkanı eşiyle izledi

Berlin’in görkemli sinemalarından Berlinale Palast’da gerçekleşen galada Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, eşi Bettina Wulff ve Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet filmi birlikte izlediler. Cumhurbaşkanı Wulff, kırmızı halıda da yönetmen Yasemin Samdereli ile birlikte yürüdü. Wulff’un film sırasında sık sık Samdereli ile sohbet ettiği gözlenirken film sonrası sahneye çağrılan oyuncu ve teknik ekibi de ayakta alkışladı.

2009 yılında çekimlerine başlanan ‘Almanya’ya Hoşgeldiniz’ filminde 1960’larda Almanya’ya göç eden Türk bir işçinin başına gelenler anlatılıyor. Filmde farklı dünyaların ve kültürlerin karşılaşmasıyla ortaya çıkan bazen komik bazen de trajik olaylar işleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!