Göç İdaresi Müdürlüğü personeline yüksek lisans imkanı

Güncelleme Tarihi:

Göç İdaresi Müdürlüğü personeline yüksek lisans imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 11:06

Göç İdaresi Müdürlüğü personeline yüksek lisans imkanı

Haberin Devamı

YAŞAR Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İzmir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü arasında yüksek lisans eğitim iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, İzmir Göç İdaresi personelinin burslu olarak uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi almasına imkan sağlayacak.

Yaşar Üniversitesi UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü ve İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü arasında, iki yıldır devam eden etkin iş birliği kapsamında, yüksek lisans eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü, Yaşar Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü adına da Vali Yardımcısı Fatih Damatlar imzaladı. Rektör Prof. Dr. Dinçer, iki kurumun hem akademik hem de insani alanda birlikte projelere imza attığını belirterek, iş birliğinin lisansüstü eğitime de taşınmış olduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Damatlar da Göç İdaresi çalışanlarının akademik kariyerlerini devam ettirebilmelerine yönelik bu tür yaklaşımların her zaman desteklendiği vurgulayarak bu birlikteliğin Türkiye'deki diğer müdürlüklere örnek olacağını düşündüğünü kaydetti. İzmir İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Havuz'un da katıldığı törende, UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Koordinatörü Dr. Öğrt. Üyesi Ayselin Yıldız, protokolün Türkiye'de bu alanda bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu da söyledi.

Dr. Ayselin Yıldız, "Yaşar Üniversitesi UNESCO Göç Kürsüsü ve İzmir Göç İdaresi iş birliğiyle bugüne kadar akademik ve insani birçok projeye gerçekleştirdik. Son olarak Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde aileleriyle birlikte kalan çocuklar için oyun atölyesi düzenledik. Göç alanında Türkiye'nin çok önemli bir tecrübesi oluştu ve uzmanların alanda kazandığı bu tecrübenin akademi ile desteklenmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

Protokol, yüksek lisans yapacak adayların tezlerini göç alanında yazmaları şartını içeriyor. Bu sayede, alan tecrübesinin akademik bilgi ile desteklenerek literatüre kazandırılması ve göç alanında özgün çalışmaların üretilmesi de hedefleniyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!