Göbekten tek delikle fıtık ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Göbekten tek delikle fıtık ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 23:20

Kasık fıtığı ameliyatları açık operasyonda 8 santimlik kesik ile yapılabiliyor. İki taraflı fıtıkta ise her iki kasık bölgesine de iki kesi yapılıyor. Hastalar bu nedenle ameliyat sonrası dönemde daha fazla ağrı duyuyor, daha fazla hastanede kalıyor.

Haberin Devamı

TEK KESİK

Karından açtığı tek delikle 5 ayrı ameliyata imza atan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi cerrahlarından Doç. Dr. Önder Sürgit, kasık fıtığı ameliyatlarına yeni bir yöntem getirerek tıp literatürüne girdi. Sürgit kasık fıtığı ameliyatlarını, laparoskopik (kapalı) yöntemle karın içine girmeden doğal göbek izi kenarına açılan 1.5 santimetrelik tek kesiden yaptı. Yöntemin önemli özelliklerinden biri, çift taraflı kasık fıtıklarında her iki tarafın da tek kesiden yapılabilmesi ek herhangi bir kesiye ihtiyaç bırakmaması. Böylece standart laparoskopik teknikte, en az 3 olan delik sayısı da bire inmiş oldu.

YARA İZİ YOK

Sürgit, “Geliştirdiğimiz bu yeni yöntemi, kamera ve özel açılanabilen aletlerle yapıyoruz. Tekniği tek ya da çift taraflı kasık fıtığı olan 23 ayrı hastada uyguladık ve çok güzel dönüşler aldık. Artık yara izi tarihe karışıyor ve hastalar daha az acı duyuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!