Göbeklitepe'nin tanıtım çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Göbeklitepenin tanıtım çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 19:44

- Haliliye Belediye Başkanı Demirkol: "Göbeklitepe'nin tanıtım çalışmalarına daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtım çalışmalarına daha fazla katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Demirkol, Urfa Medeniyet ve Turizm Araştırma Merkezi'nce bir otelde düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa'nın kültür ve tarih açısından dünyanın sayılı şehirleri arasında yer aldığını ifade etti.

Kentteki turizm mekanların tanıtımlarının daha çok yapılması gerektiğine işaret eden Demirkol, şehrin turizm alanında dünyada daha çok yer tutmasını sağlayacak çalışmaların faaliyete geçirilmesini istedi.

Turizm potansiyelinin artırılması gerektiğini belirten Demirkol, şunları kaydetti:

"Göbeklitepe'nin dünyadaki tanıtım çalışmalarına daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz. Göbeklitepe'nin tanıtımı bölgemiz açısında önem taşıyor. Ayrıca, bizim ilçemiz sınırlarında kalsa da kalmasa da Harran'ı, Halfeti'yi, dünyaya tanıtmamız lazım. Turizmdeki bu canlanmanın hepimize dönüşümü olacak. Ama en önemlisi, sadece ekonomik kalkınma yeterli değil. Aynı zamanda kültürel kalkınma da sağlanmalıdır. Kültürel kalkınmanın sağlanması için de hem biz hem de diğer ilgili kuruluşlar gerekli çalışmaları yapacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!