Göbek atma

Güncelleme Tarihi:

Göbek atma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Yurtsan ATAKAN
Haberin Devamı

Merak etmeyin cinsiyet filan değiştirmedim. Fotoğrafımın altındaki isim de yanlışlıkla öyle yazılmış değil. İsim de değiştirmedim. Ama e-posta adresimi değiştirdim. Dost başa, düşman ayağa bakarmış. Bu yüzden yazımın tabanındaki değişikliği fark etmez, es geçer, adres değişikliğimin farkına varmazsınız diye bu yola başvurdum.

Evet dört yıla yakın bir zamandır kullanmakta olduğum yurtsan@ibm.net adresim artık tarihe karışmak üzere. Hürriyet yönetimi karar almış, gazetedeki tüm yazarlar artık ‘‘@hurriyet.com.tr’’ uzantılı yeni adreslerini kullanacaklarmış. Eski vefakar adresime ihanet etmek değil niyetim anlayacağınız. Emir komuta zinciri dahilinde böyle davranmak zorundayım. ‘‘Kurum kimliği’’ diyorlar, haklılar.

Bu arada bu değişikliği fırsat bilip, uzun zamandır yapmak istediğim ancak uygun bir zaman bulup bir türlü yapamadığım bir açıklamada da bulunayım. Yaklaşık dört yıl önce İnternet'e bağlanıp ilk kez bir e-posta adresine sahip olduğumda fazla bir seçeneğim yoktu. O zamanlar Türkiye'de TR-Net dışında tek İnternet erişimi veren kurum IBM'di. Ve mecburen İnternet'e IBM üzerinden bağlandım. Hürriyet'e girip İnternet konulu bu sayfayı yapmaya, bu köşeyi yazmaya başladığımda da durum pek farklı değildi. İnternet tüm gazeteler için olduğu gibi Hürriyet için de oldukça uzak bir kavramdı. Gazeteye önerim, haftada bir yayınlanacak ‘‘İnternet’’ sayfasıyla İnternet kullanımınının Türkiye'de yaygınlaşmasını sağlamak, bu ilk ateşi bir süre geçtikten sonra çıkartılacak bir İnternet dergisiyle desteklemek ve sonunda gazeteyi de İnternet ortamına geçirerek, her alanda öncü bir kurum olan Hürriyet'in 21. yüzyıla sağlam adımlarla girmesini sağlayacak üç adımlı bir plandan oluşuyordu. Ertuğrul Özkök büyük bir öngörüyle ‘‘İnternet’’ sayfasının startını verdi ve İnternet kısa bir sürede popülerleşti. Ve artık 21. yüzyıla şimdiden hazır şirketler için kurumsal kimliklerinin bir parçası olacak kadar yaşantımıza girdi.

yurtsan@ibm.net adresini kullandığım yıllar boyunca birçok kişi IBM'den reklam mı aldığımı sordu. Kişilere yaptığım açıklamayı burada herkesin önünde tekrarlayayım. Hayır. Üstüne üstlük, erişim sağlayıcıların performansını takip etmek amacıyla birçok kuruluştan ücretsiz İnternet erişimi almama rağmen her ay abone ücreti ödediğim tek kuruluş IBM'dir. Tüm yavaşlığına rağmen bir tek IBM'e abone ücreti ödedim ve ödemeye devam ettim çünkü e-posta adresi değiştirmek çok zahmetli bir iş. İnternet üzerindeki bir çok sayfada yurtsan@ibm adresim kullanılıyor. İnsanlar yıllardır bana bu adresten ulaşıyor, haberler bu adresten akıyor. Eski adresimi bir süre daha kullanmaya devam edeceğim. yurtsan@ibm.net adresine gönderilen mesajlarınız bir süre boyunca yurtsan@hurriyet.com.tr adresine yönlendirilecek. Tabii artık yeni adresimi kullanmanızda fayda var.

Bağlantısız not: Yarın saat 19:00-20:00 arası NumberOne TV'de yayınlanacak olan Bağlantı programının konuğuyum. Cem Tecimen ve Mehmet Ziya Sümer tarafından hazırlanıp sunulan programa TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'yla birlikte konuk olacağız. Bir izleyici de Vestel Asteo PC kazanacakmış, benden söylemesi.

yurtsan@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!