GMKA, 22. EMITT Fuarı'nda Balıkesir ve Çanakkale’yi tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

GMKA, 22. EMITT Fuarında Balıkesir ve Çanakkale’yi tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 11:02

GMKA, 22. EMITT Fuarı'nda Balıkesir ve Çanakkale’yi tanıtacak

Haberin Devamı

BALIKESİR ve Çanakkale’yi temsil eden Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), bu yıl İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 25-28 Ocak 2018’de gerçekleştirilecek, dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan, 22’inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı’na iddialı gidiyor.

22’nci EMITT’in açılış törenine Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) yeni Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili de konuşmacı olarak davet edildi. Fuara, turizm alanında çok önemli isimler ile Kültür ve Turizm Bakanı  Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da katılacak.

GMKA BALIKESİR VE ÇANAKKALE’Yİ FUARIN GÖZBEBEĞİ YAPACAK

EMITT fuarında, Balıkesir ve Çanakkale için hazırlanan stantlarda, termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, kültürel öğeler, yörük kültürü, geleneksel kıyafetler, el sanatları; halı, patik, oyuncak bebek ve benzerleri ile Çanakkale Savaşları tarihi ve antik Yunan tarihi tanıtılacak. Balıkesir ve Çanakkale’nin yerel ürünleri, höşmerim, kolonya, zeytinyağı ve zeytin ürünleri stantları gezenlere ikram edilecek. 2018’in Troia yılı olması nedeniyle Çanakkale standında özel gösteriler, tiyatro ve müzik organizasyonları gerçekleştirilecek.

Balıkesir standında da yöresel kıyafetlerin tanıtımının sunulacağı bir defile yapılacak. Stantları GMKA Yönetim Kurulundan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlerinin ziyaret ederek tanıtımcılara destek olması bekleniyor.

EMITT’e katılacak ziyaretçiler www.emittistanbul.com adresinden ücretsiz online davetiye alabilecek. 22’inci kez turizm sektörünün buluşma noktası olmaya hazırlanan EMITT’e, 85 ülkeden turizm, gastronomi ve benzeri alanlarda kurum ve kuruluşların katılması, 60 bin kişinin üzerinde ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!