GMİS, Türk-iş’i Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

GMİS, Türk-iş’i Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 16:10

TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY, YERALTI MADEN İŞÇİLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİNİN HAFTADA 37,5 SAAT OLMASI VE İKİ GÜN TATİL YAPMASI İÇİN TBMM’DE KABUL EDİLEN YASA İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI.

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, yeraltı maden işçilerinin çalışma saatlerinin haftada 37,5 saat olması ve iki gün tatil yapması için TBMM’de kabul edilen yasa ile ilgili görüşlerini açıkladı.
Madenciye iki gün tatil düzenlemesinin Sendikacılık hayatında en keyif aldığı çalışmalardan biri olduğunu belirten Atalay, “Her gün güneşi görenin güneş umurunda olmaz. Ama haftada bir gün güneşi görene iki gün güneşi göstermek büyük bir velinimet” dedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk-İş’i ziyaret ederek Genel Başkan Ergün Atalay ile görüştü. GMİS Yönetimi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile 1 Mayıs’ın Zonguldak’ta kutlanması çalışmaları, maden işçilerinin çalışma saatlerini ve iki gün tatil yapmasını düzenleyen ve TBMM’de kabul edilen yasal düzenleme, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile TTK’ya işçi alımı konularında görüş alışverişinde bulundu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS’in yeni yönetimine başarı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Yeni görevleriniz hayırlı olsun. Toplu sözleşmeler, TTK’ya işçi alımı gibi konuları birlikte mücadele ederek başaracağız” dedi.
Madenciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, madeni görmeden madenciyi anlatmanın zor olduğunu belirten Atalay, “Her gün güneşi görenin güneş umurunda olmaz. Ama haftada bir gün güneşi görene iki gün güneşi göstermek büyük bir velinimet” dedi.
Atalay şöyle konuştu;
“Maden işçisi uzun yıllardır sözleşme yapıyor. Ekonomik sıkıntıları oluyor. Madende can veriyor, vermeye de devam ediyor. Böyle meşakkatli, zor bir iş. Özellikle Zonguldak bölgesi de madencinin başkenti. Burada aşağı yukarı 170 yıldır bu madencilik var. Madeni görmeden, madene girmeden işçinin durumunu özetlemek, işçinin durumunu anlatmak çok zor. Madeni, madenciye sormak lazım, madende çalışana sormak lazım. Zaman zaman, üç-beş kere girme imkanı buldum, gördüm. Demiryol-İş’in Genel Başkanıyım, şu an Türk-İş Konfederasyonu’nun Genel Başkanıyım. Şimdi ben madeni anlatamazsam, madenciyi anlayamazsam ben bu koltukta rahat oturamam. Madenciyi anlatmak için, madenciyi anlamak için madenci gibi madenin altında yaşamak lazım, görmek lazım, bilmek lazım. Zonguldak’taki arkadaşlar ile diğer maden sendikası, maden işçilerinin iki gün izniyle ilgili bana talep getirdiklerinde bu işin en az para kadar önemli olduğunu biliyordum. Her gün güneşi görenin güneş umurunda olmaz. Ama haftada bir gün güneşi görene iki gün güneşi göstermek büyük bir velinimet. Bununla ilgili Genel Maden-İş Sendikası’nın geçmiş yöneticileri, şimdiki yöneticileri-kardeşlerimiz, iyi bir emek sarf etti. Karşılığını aldık diye düşünüyoruz. Yarın öbür gün çoluk-çocuğum bana sorarsa “Sen sendikacılık yaptın, en keyif aldığın yasalardan biri ne” derse bunun en başına ben madenci iki gün güneşi görsün diye çıkarılan yasayı koyarım. Bu benim için de önemli, teşkilatım için de önemli. İnşallah madenciler kazasız-belasız yaşamlarını sürdürmeye devam ederler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!