Global Telecoms Business’tan Türk Telekom’a iki ödül

Güncelleme Tarihi:

Global Telecoms Business’tan Türk Telekom’a iki ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 10:58

Türk Telekom, Global Telecoms Business Innovation (Uluslararası İş İnovasyonu) Ödülleri’nden iki ödülle birden döndü. Kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Sesli Adımlar” ile Mobil Altyapı kategori birincisi olan Türk Telekom, “Türkiye 4.5G Ağı İçin Çok Bantlı Anten Teknolojisi” ile de inovasyon ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Türk Telekom’un, teknolojik altyapısı ile dünyada ilk olma özelliğine sahip olan kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Sesli Adımlar”, Global Business Innovation Ödülleri Mobil Altyapı kategori birincisi olmaya hak kazandı. 

Londra’da düzenlenen ödül törenine katılan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türk Telekom olarak sadece ürün ve hizmetlerimizde değil sosyal sorumluluk projelerimizde de inovasyonu en değerli güç olarak görüyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın, alanında dünyanın en itibarlı organizasyonlarından biri kabul edilen Global Business Innovation (Uluslararası İş İnovasyonu) Ödülleri’nde, iki farklı kategoride ödül almasından dolayı mutluyuz.”

ÖDÜL ALAN PROJELER

Sesli Adımlar görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor

Görme engellilerin kapalı mekânlarda yardıma ihtiyaç duymadan dolaşabilmeleri amacıyla, Boni A.Ş. ile işbirliği içinde geliştirilen Sesli Adımlar uygulaması, onların sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmelerine destek olmayı hedefliyor.

Uygulama, operatör bağımsız olarak cep telefonlarına yükleniyor ve sesli betimlemeler ile görme engellilerin alışveriş merkezi gibi karmaşık yapılarda, herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan gitmek istediği yeri bulmasını veya o anda nerede olduğunu anlamasını sağlıyor. Global Business Innovation (Uluslararası İş İnovasyonu) Ödülleri’nde, Mobil Altyapı kategori birincisi olarak ödüle layık görülen Sesli Adımlar uygulamasının en dikkat çeken özellikleri ise teknolojik altyapısıyla dünyada kendi alanında ilk olması ve operatör bağımsız olarak kullanabilmesi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki pek çok alışveriş merkezinde kullanılan uygulamanın, 2016 yılında havaalanı ve hastane gibi kamusal alanlarda da kullanıma açılması planlanıyor.

Türk Telekom tarafından geliştirilen “Türkiye 4.5G Ağı İçin Çok Bantlı Anten Teknolojisi”, Türk Telekom’un sahip olduğu 4.5G frekanslarının yanı sıra yeni nesil teknolojilerde de kullanılabilecek. Yeni anten modeli, 700 MHz ve diğer tüm frekans bantlarını bütünleşik olarak destekliyor. Geliştirilen anten modeli operatörlere bu sayede 4×4 Çoklu Giriş Çoklu Çıkış (MIMO) gibi yüksek hız sağlayan yeni teknoloji uygulamaları desteği, çevreye uyum, montaj kolaylığı ve yüksek kapasite gibi pek çok fayda sağlıyor. Türk Telekom’un teknoloji bilgi birikiminin bir ürünü olan yeni anten modeli diğer ülkelerde de kullanılacak.

Haberin Devamı

Üretimi Huawei tarafından gerçekleştirilen ve Türk Telekom şebekelerinde kullanılmaya başlanan yeni anten modeli, aynı zamanda dünyadaki diğer büyük anten üreticilerinin de dikkatini çekerek, üretim planlarındaki yerini aldı. Kompakt boyutlarda (1,5 metre) olan anten modeli aynı zamanda benzer boyutlarda hizmet veren 2 standart 4.5G uyumlu antenin verdiği hizmeti tek başına vererek, operatörlerin anten yatırım miktarını da azaltacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!