Global Liman Londra'da borsaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Global Liman Londrada borsaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 12:46

Dünyanın en büyük uluslararası kruvaziyer limanları işletmecisi olan Global Liman İşletmeleri, (Global Ports Holdings), AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu eski üyesi Lond Mandelson ve Fransız varlık yönetim şirketi Meridiam'ın kurucusu Thierry Deau'yu Yönetim Kurulu'na üye olarak seçti. Bu iki ismin Londra Borsası'na kote olmaya hazırlanan şirkette gerekli hazırlıkları yürütmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili haber İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın bugünkü sayısından yayımlandı. Habere göre, AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu eski üyesi Lond Mandelson ve Fransız varlık yönetim şirketi Meridiam'ın kurucusu Thierry Deau Global Liman Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri oldu.

Global Liman'ın Londra Borsası'nda 700 milyon pound'luk piyasa değeri üzerinden halka arz olması bekleniyor. Ancak halka arz tarihi ile ilgili bir bilgi henüz yok.

Gazete, yönetim kuruluna giren bu iki ismin halka arz ile ilgili hazırlık süreçleri yönetmesinin beklendiğini yazdı.

8 ÜLKEDE LİMAN İŞLETİYOR

Global Liman hali hazırda Türkiye ve 8 farklı ülkede liman işletmeciliği yapıyor. Bu ülkeler, Portekiz, İspanya, İtalya, Malta, Karadağ, Hırvatistan, Sinpaur ve Türkiye olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Global Liman İşletmeleri'nin yüzde 89.2'si, başında Mehmet Kutman'ın olduğu Global Yatırım Holding'e ait. Hisselerin kalanının sahibi ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası.

YENİ ORTAK ALMIŞTI

Global Yatırım Holding, geçtiğimiz günlerde şirketin yüzde 34 hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satmasıyla gündeme gelmişti. Ünlü bir Türk bankacı olan Dalinç Arıburnu tarafından kurulan F.A.B. Partners, aralarında Katar Kraliyet ailesi ve Japon Softbank’ın da olduğu büyük küresel stratejik yatırımcılar tarafından destekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!