GKV'de 'Kariyer Günleri' başladı

Güncelleme Tarihi:

GKVde Kariyer Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 18:36

GKV'de 'Kariyer Günleri' başladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Kariyer Günleri', okulun mezunlarından uluslararası başarılara imza atan Deniz Özçelik'in caz konseriyle başladı.
Gaziantep kolej Vakfı Özel Okullarında 7'nci 'Kariyer Günleri'nde, mezun ve günümüzde toplumun farklı noktalarında çeşitli iş kollarında önemli yerlere gelmiş isimleri ağırlamaya başladı. 'Kariyer Günleri', mezunlardan uluslararası birçok başarıya imza atan Deniz Özçelik’in caz konseriyle başladı. GKV Özel Okulları önümüzdeki günlerde de bir çok ünlüyü ağırlayacak. Kariyer günlerinin startının verildiği törene; GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu üyesi Avukat Aysel Tokatlı, Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Rehberlik Zümre Başkanı İpek Kundak ile çok sayıda davetli katıldı.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 53 yıldır binlerce mezun verdiğini ve bu mezunların Türkiye ve dünyanın birçok yerinde önemli görevlerde bulunduğunu ifade eden GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Deniz Özçelik’in özel bir öğrenci olduğunu ve farklı alanlarda birçok yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Ersoy, şöyle konuştu:
"Çalışan herkes mühendis olabilir, mimar olabilir, birçok meslek alanında başarılı olabilir ama bir Maria Callas veya bir Leyla Gencer olamaz. Deniz Özçelik sahip olduğu yetenekle bu sanatçılar arasında yıldızı parlayacak uluslararası bir isim olmaya aday. O mezun olduğu yıl ailesinin isteğiyle üniversite tercihini yaptı ve kazandı. Ancak ondaki yetenek onu daha sonra Amerika’ya taşıdı ve şimdi hayallerinin peşinde koşuyor. Ben onu gelecekte Maria Callas ve Leyla Gencer gibi evrensel isimler arasında göreceğime inanıyorum. Sevgili çocuklar sizler çevrenizin üzerinize monte etmeye çalıştığı mesleki rollerin değil, kendi hayallerinizin peşinde koşun. Kendi hayallerinizi gerçekleştirmek için çalışın. Sahip olduğunuz yetenekleri ortaya çıkararak sevebileceğiniz ve iz bırakabileceğiniz meslekleri edinmeye çalışın. Eminim başaracaksınızdır. Bugün Deniz Özçelik’in bunu başardığını hep beraber gördük. Kendisinin daha nice ulusal ve uluslararası başarılarda rol alacağına inanıyorum."
'Kariyer Günleri'nin öğrencilerin gelecekte seçecekleri meslek dalları için büyük önem taşıdığını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri Rehberlik Koordinatörü İpek Kundak ise, "Gaziantep Kolej Vakfı Okulları, Gaziantep’te yaşayan herkesin bir şekilde temasının olduğu bir okul, bir kültür ve bir yaşam geleneğidir. Bugün geleneksel olarak düzenlediğimiz kariyer günlerinin 7’ncisinde öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikteyiz. Aynı zamanda mezunumuz olan eğitimini Amerika’da tamamlamış. Deniz Özçelik bugün bizlerle beraber ve açılış konserimiz yapılıyor. Öğrencilerimize ve velilerimize hem akıllarındakileri sormak için bir fırsat tanıyacağız. Hem de mezunlarımızı öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz" diye konuştu.
Kolej Vakfı 2007 yılı mezunlarından Deniz Özçelik, caz konseri sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Kolej Vakfından mezun olduktan sonra Boğaziçi Elektronik Mühendisliği bölümünü 2 yıl okudum. O sırada İstanbul Üniversitesi Müzikal Bölümüne birincilikle kabul edildim ve 2 yıl eğitim gördüm. Daha sonra Amerika’daki Berklee College of Music okuluna tam burslu olarak kabul edildim. Şu anda Türkiye’de Bilgi Üniversitesinde müzik okuyorum ve kendi albüm çalışmalarıma ve sahne almaya devam ediyorum. Kolej Vakfında iken kendimi şu anda evimde gibi hissediyorum. Sahneye çıkarken biraz heyecanlandım ama gerçekten burası benim en rahat olduğum bir yer. Burası beni ben yapan yerlerden en özeli. Kolej Vakfı sanat, kültür etkinlikleri ile gerçekten öğrencilerin kendi kariyerlerini belirlemesine dair çok önemli yollar çiziyor. Atatürk ilkeleri doğrultusunda çok müthiş bir eğitim veriyorlar ve ben bu okulda okuduğum için çok mutluyum."
Gaziantep Kolej Vakfı Konferans Salonunda gerçekleşen caz konserine öğrencilerin yanı sıra katılan davetliler de keyfli dakikalar yaşadı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!