GKV’lilerden 'Ghost Müzikali'ne muhteşem gala

Güncelleme Tarihi:

GKV’lilerden Ghost Müzikaline muhteşem gala
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:52

GKV’lilerden 'Ghost Müzikali'ne muhteşem gala

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Okulları geleneksel İngilizce Müzikal gösterileri etkinlikleri kapsamında dünya klasiklerinden GHOST müzikalini Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’un da katıldığı gala gecesinde öğrencilerin Türk bayrakları ile gerçekleştirdiği bayrak şov ayakta alkışlanırken konuklar öğrencilerin seslendirdiği marşlara eşlik etti.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen Ghost Müzikali büyük ilgi gördü. 120 kişilik dev bir kadronun görev aldığı ve uzun süren çalışmalar sonucu sahneye konular Ghost Müzikalinin gala gecesine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Tokatlı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın öğretmen, idareci ve öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Tiyatro severlerin büyük bir bölümünün aşırı ilgi nedeniyle ayakta izlediği müzikal beğeni kazandı. GKV Özel Okullarının yabancı dil eğitimine verdiği önemin en önemli göstergesi olarak, her yıl düzenlenen geleneksel İngilizce müzikal gösterileri olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar öğrencilerin öz güven duygusunu kazandığı sahne deneyimlerinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek “Öğrencilerimiz İngilizce olan birçok müzikali bugüne kadar sahneye taşımayı başarmış, aynı gelenek bu yıl da devam etmiştir. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen müzikalimize gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimizin sahnedeki yüksek performansları ve yabancı dile hakimiyetleri dikkat çekmektedir. 120 öğrenci ve öğretmenimizin aktif görev alarak sahneye hazırladığı Ghost Müzikaline emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimize sahne ve rol deneyimi kurumlarımızda okul öncesi dönemlerden itibaren başlamakta, ilkokul, ortaokul ve liselerimize gelindiğinde yetenekli öğrencilerimiz için özel uygulamalar yapılarak onların bu yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilmektedir" dedi.

Müzikalin konusu hakkında da bilgi veren Genel Müdür Taşlıyar, oyunda kullanılan dekor ve kostümlerin de öğretmen ve öğrencilerle birlikte tasarlanarak yapıldığına dikkat çekerek, "Müzikal çok sevdiği Molly’i zamansız göçüp giderek, bu dünyada yalnız bırakan zavallı Sam’ın trajik hikâyesini anlatmaktadır. Bazen hüzünlü bazen komik bir maceranın içinde izleyeceğimiz, iki dünya arasında sıkışıp kalan ve sevdiğini kendi katilinden korumaya çalışan bir hayaletin öyküsünü öğrencilerimiz bize sunacaktır" diye konuştu.

120 kişilik dev bir kadronun görev aldığı müzikalin yönetmenliğini Hakan Anlıaçık üstlenirken, müzikalde GKV Özel Okulları öğrencilerinden Utku Güç, Dilara Petek, Armağan Keklikçioğlu, Aylin Dağ, Berhan Öngen, Berkay Yılmaz, Selin Ketteoğlu, Pelin Su Aydın, Alara Özaslan, Efe Öztüzün, Coşkun Algın, Ece Turnalar, Ata Güler, Jimin Shim, Selin Ertaşkın, Mahmut Can Atay, Buğra Çetinkaya, Selin.Umay Akan ve Ekrem Turan çeşitli rollerde görev alıyorlar. Müzikalin danslarını ise Mahmut Atmaz, Kaan Anlıaçık, Derin Şahinoğlu, Ayşe Dila Tunçel, Ayşin Gürsel, Ali Tuna Küçükparmak, Yaren Kaya, Berivan Öztürk, Simge Kubba, Ece Kaygın, Deniz Altunkaya, Eylül Destan Kış, Ece Atakan, Yağmur İpek Turan, Başak Yaşar, Başak İbanoğlu, Ali Kılıç, Batuhan Yalçın, Gökçe Özdemir, Melis Karslıgil, Elif Büyükköse, Melih Bozkurt, Ezgi Portakal, Deniz Kendir ve Ece Hilal Bayram yer alıyor. Müzikal sunuculuğunu ise İpek Ekmekçi, Berkay Özçil ve Fırat Aksoy yapıyor. Koreografisi Serhat Epsoylu, Berkcan Ceylan, Bilgen Düzenli, Oscar ve Frankie tarafından yapılan müzikalin dekorları ise GKV Özel Okulları Resim öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve marangozumuz Ahmet Öz’e aittir. Müzik yönetmenleri ise Zeynep Kırtan, Ömer Cengiz, Muhammed Ali Erdemir, ışık yönetmenleri Özlem Emirmahmutoğlu ve Berkay Tahtacı, kostüm Bilge Didem Korkmaz, Muhterem Güzel, teknik servis Mustafa Özbal ve Mehmet Keçe, grafik tasarım Sevgi Akyüz, lojistik destek Kadir Taşçılar ve Endam Aslan tarafından sağlandı. Müzikalin bitiminde ellerindeki Türk bayraklarıyla salona giren öğrencilerin sahnede sergilediği muhteşem bayrak şov tiyatro severleri duygulandırdı. Konukların ayakta alkışladığı oyuncular bayrak gösterisi yapan öğrencilerle birlikte çeşitli marşlar söyledi. Salonda bulunan konukların da eşlik ettiği marşların ardından gece son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!