Gizlice asılacak

Güncelleme Tarihi:

Gizlice asılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 11:50

Saddam Hüseyin’in idam edilmesi kararı dünya basınında da geniş yankı buldu. Gazeteler kararın hemen ardından yaptıkları haberlerde yorum yapmaktan kaçınırken bazı gazeteler infazın tarihinde ABD’nin etkili olabileceğini belirtti.

Saddam Hüseyin’in idam edilmesi kararı dünya basınında da geniş yankı buldu. Gazeteler kararın hemen ardından yaptıkları haberlerde yorum yapmaktan kaçınırken bazı gazeteler infazın tarihinde ABD’nin etkili olabileceğini belirtti.

WASHINGTON POST: “SADDAM GİZLİCE ASILACAK”

ABD’li Washington Post gazetesi, ABD tarafından desteklenen yargılama sürecinin tarafsızlığı konusundaki iddialara dikkat çekerken konuya yakın kaynaklara dayanarak büyük bir olasılıkla Saddam’ın basına kapalı, gizlice asılacağını yazdı.

GUARDIAN: “İNFAZIN ZAMANLANMASINDA WASHINGTON ETKİLİ OLABİLİR”

İngiliz The Guardian gazetesi de, Saddam’ın 30 gün içinde asılması gerektiğini ancak infazın fazla beklemeden gerçekleşebileceğini belirtti. Gazete, Saddam’ın şu an ABD’nin elinde olduğunu ve infazın zamanlanmasında, Washington’un da sözünün olabileceğini öne sürdü.

LE MONDE: “İNGİLTERE VE İTALYA ÖLÜM CEZASINA KARŞI”

Beyaz Sarayı’nın Yüksek Mahkeme kararını olumlu karşıladığına dikkat çeken Fransız Le Monde gazetesi ise, buna karşı İngiltere ve İtalya’nın ölüm cezasına karşı olduklarını yinelediklerini belirtti. Gazete, Saddam Yönetimi ile yakın ilişkileri olan Hindistan’ın da merhamet gösterilmesini istediğini kaydetti

NEW YORK TIMES: “SADDAM’IN UMUDU TALABANİ”

New York Times gazetesi, Saddam Hüseyin’in idam edilmemesi konusunda umudunun Celal Talabani’nin affetmesi olduğunu ancak bunun da düşük bir ihtimal olarak görüldüğünü yazdı. Haberde Talabani’nin idama karşı olduğunu söylemesine karşın pek çok Iraklının idam edilmesini onayladığı belirtildi.

TIMES: “AMERİKA KARARI MİHENK TAŞI OLARAK GÖRÜYOR”

Times gazetesi de Beyaz Saray’ın kararı, Irak halkının tiranlığı devirerek yerine yasanın üstünlüğünü getirmesi açısından bir mihenk taşı olarak gördüğünü belirtti. Haberde Amerikalı yetkililerin “Prensip olarak idama karşıyız ama bu karar Iraklı yetkililerin kararıdır” dediği kaydedildi.

FT: “AB İDAMIN YERİNE GETİRİLMESİNE KARŞI”

İngiliz Financial Times gazetesi ise Saddam Hüseyin’in idamının kesinleşmiş olmasına karşın Avrupa Birliği’nin ve diğer bazı ülkelerin Irak’a kararı uygulamaması çağrısında bulunduğunu yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!