Gizli kasadan çıkan servete el konuldu

Güncelleme Tarihi:

Gizli kasadan çıkan servete el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürü Sabri İlze’nin baldızı adına bankada kiraladığı kasada ele geçen 455 Cumhuriyet altını, 12 çeyrek altın ve 2 adet 125 bin TL’lik çeke savcılık talimatıyla el konuldu. İlze tutuklandı.

KADIKÖY Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle başlatılan operasyonda gözaltına alınan Destek Hizmetleri Şube Müdürü Sabri İlze’nin banka çalışanı baldızı adına bankada kiralık kasa kiraladığı ortaya çıktı. Gizli kasada ele geçen 455 Cumhuriyet altını, 12 çeyrek altın ve ihale verilen 2 şirket adına kesilmiş 2 adet 125 bin TL’lik çeke savcılık talimatıyla el konuldu. Savcılık talimatında kasadaki paraların rüşvetten elde edilmiş olabileceği de belirtildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1.5 yıl önce alınan ihbarlar üzerine Kadıköy Belediyesi’ndeki ihaleleri mercek altına aldı. Soruşturmanın başladığı dönemde ekipler, usulsüzlük yapıldığı iddia edilen 8 ihale dosyası ve 15 ruhsat dosyasına el koydu. Ekipler ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü başkontrolörleri dosyaları inceledi. Bu dosyalardan; 2009’da özel güvenlik hizmet alımı, 2010’da alüminyum kova alımı, kuaför ve spor salonu için malzeme alımı, işçilik hizmeti, 30 şoför ve 90 araç için hizmet bakım ihalelerinde 3 milyon TL’lik usulsüzlük tespit edildi.
1.5 yıl süren telefon takibinde Müdür Sabri İlze ile banka çalışanı baldızı arasındaki konuşmalar polisin dikkatini çekti. Yapılan konuşmaları analiz eden ekipler bir bankadaki kasadan bahsedildiğini belirledi. İlze’nin banka kasasını baldızı adına kiraladığı, baldızın da İlze’ye kasanın kontrolü için vekaletname verdiği tespit edildi. İlze’nin evindeki aramada 75 bin TL nakit para bulundu. Detaylı aramada ise kasanın anahtarına ulaşıldı. Baldızı yanına alan ekipler banka şubesine gitti. Kasadan 455 Cumhuriyet altını, 12 çeyrek altın, 125 bin TL tutarında tarih kısımları boş bırakılmış, 2 ihale alan 2 şirket adına kesilmiş çek, altınların hangi tarihlerde kaçar adet kasaya konulduğunun yazıldığı kağıt bulundu. Gözaltına alınan bankacı baldız emniyette, “Kasa benim üzerime ancak vekaleti ve kullanımı Sabri İlze’de” dedi. Şüpheli olarak sorgulanan kadın sonra serbest bırakıldı.
Salı günü başlatılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 11’i serbest bırakılmıştı. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Sabri İzle’nin de bulunduğu 9 kişi ise sorguları tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden 1’i savcılık sorgusunda serbest bırakılırken, 8 kişi tutuklanmaları istemiyle hâkim karşısına çıktı. 8 kişiden Sabri İlze ve Murat Atalan tutuklandı, 6 kişi de serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!