Gizli kameralı arşivli fuhuş

Güncelleme Tarihi:

Gizli kameralı arşivli fuhuş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Bir fuhuş çetesine yönelik İstanbul çapında 28 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 55 kişi gözaltına alındı. 1500 lira karşılığı kadın pazarladığı belirlenen çetenin Kartal’daki evinde banyo ve tüm odalarda gizli kameralar ve çekilen görüntülerin arşivlendiği 8 bilgisayar ele geçti.

Haberin Devamı

İSTANBUL polisi 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çarşamba günü bir fuhuş çetesine yönelik operasyon düzenledi. Kentte 28 adrese eşzamanlı yapılan operasyonlarda, 12’si fuhuş örgütünün yönetici kadrosunda olmak üzere toplam 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 1500 lira karşılığında 5 yıldızlı otellere kadın göndererek organize şekilde fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Kadınların özel şoförlerle müşterilere gönderildiği anlaşıldı.

Şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, kazandıkları paralarla lüks hayat yaşadıklarını gösteren fotoğraflar ele geçirildi. Operasyon kapsamında baskın yapılan Kartal’daki bir evde gizli kamera düzeneği bulundu. Yatak odası ve banyolara yerleştirilen gizli kameraların çektiği görüntülerin arşivlendiği 8 bilgisayar incelemeye alındı. Polis, fuhuş yaparken müşterilerini görüntüleyen şüphelilerin, bu görüntüleri şantaj yapmak için kullanıp kullanmadıklarını araştırıyor.
Aynı operasyonda, gizli kamerayla ilgili bazı konuşmalar da polisin dinlemesine takıldı.
‘Bu işin yaşlılığı var’
Buna göre müşterilerine, “Kurnaz koli” diye hitap eden fuhuş çetesi üyeleri, kameraları saklayacakları yer konusunda tartışıyor. Tartışma sonucu kamera perdeye bir delik açılarak arkasına saklanıyor. Fuhuş çetesi üyelerinin, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda da, “Bu güzelliğimiz her zaman böyle kalmayacak. Bizim işlerin bir de yaşlılığı var. O zaman bu görüntüler bize lazım olabilir” dedikleri belirlendi. Fuhuş yapan 43 kadın serbest bırakılırken, 12 kişinin sorgusu sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!