Gizli dekoratör kim

İMRALI’daki hücrede sorun çıkınca hemen yazdım.

Masumca, “Meclis heyeti gitsin incelesin” diye önerdim.

Haberin Devamı

Makul karşılanmadı, hatta yedi sülaleme sövüldü, sağlık olsun.

Oysa kastımı aştıysam bile mantığım basit ve sağlamdı;

*  Madem Abdullah Öcalan sıradan bir mahkûm, o zaman Meclis Komisyonu yerinde incelesin,

*  Şikâyeti haklıysa eksikleri yerine getirilsin, eğer değilse DTP dahil herkesin imzasıyla ilan edilsin.

Mesele siyasallaşmasın derdindeydim. Ne var ki küfrü düşünceye üstün tutanlar kazandı. İmralı hücresinin fotoğrafları yayımlandı. “Hiçbir eksiği yok” denildi. Sokaklarda yangın çıktı, kan döküldü. Bir sabah uyandık ve baktık ki... Hücreye gizli dekoratör eli değmiş. Kapıya mazgal açılmış. Duvarlar ithal kâğıt kaplanmış. Hayrettir daha bu yenilikler ilan edilmeden;

Haberin Devamı

*  Sokakta tansiyon düştü, olaylar bitti.

*  DTP talimatla istifa kararından döndü.

*  Mahmur kampından göçe yasak kalktı (mı?).

Tabii ki gizli dekoratörün İmralı operasyonu ile... Yukarda saydığım gelişmeler arasında bağlantı yoktur. Çünkü aksi halde teröristle pazarlık edilmiş olur. Yine dekoratörü tanımadığım için alenen ilan zorundayım. Hazır eli değmiş iken duvarları ABD Doları ile kaplasaydı... Bakarsınız PKK toptan teslim olur, akan kan dururdu.

 

Diyarbakır’a havaalanı lazım

 

Taraf’ta Süleyman Yaşar rakamlarla anlatıyor: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda apron başına düşen yolcu sayısı 276 bin (dokuz aylık). Aynı sayı Diyarbakır’da (yine dokuz aylık) 285 bin yolcu. Yani ister inanın ister inanmayın Diyarbakır Havalimanı İstanbul’dan daha yoğun.

Ama askeri alan olması nedeniyle genişletmek mümkün değil. Uluslararası uçuşlara da kapalı. Diyarbakır bölgesel cazibe merkezi olacaksa önce alan lazım.

 

Birdal üsluba kanlı kanıt

 

Akın Birdal’ı hain ilan eden Şemdin Sakık’ın sözde ifadesi üzerine birileri durumdan vazife çıkarttı. O tarihte İnsan Hakları Derneği Başkanı olan bugünkü vekil Birdal ölümden kıl payı kurtuldu. İlginçtir, “Aman üsluba dikkat, hain ilan edilenlerin başına bir iş gelebilir” uyarısı yapan Bülent Arınç’a dönük suikast iddiası gündemde. Doğruolabilir, olmayabilir. Ama üslup riski hakkında fikir edinmek için Birdal canlı-kanlı kanıt.

Haberin Devamı

 

 

Yazarın Tüm Yazıları