Gizlemek mümkün değil beyannameyi unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Gizlemek mümkün değil beyannameyi unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 00:00

EV sahipleri için beyan dönemi devam ediyor. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, kira geliri elde edenleri beyanda bulunmaya çağırarak, “Artık bu gelirlerin gizlenmesi mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı


Gelir Vergisi Kanunu uyarınca, 2010 yılı içinde elde edilen Gayri Menkul Sermaye İratları (GMSİ) için 25 Mart tarihine kadar gelir vergisi beyannamesi verilecek, ay sonuna kadar da verginin ilk taksidi ödenecek.

Kira gelirine konu mal ve haklar, “arazi, bina, maden ve memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl üretim yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, voli mahalleri ve dalyanlar, arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatları, sinema ve televizyon filmleri, ses ve görüntü bantları, imtiyaz ve telif hakları ile gemi ve gemi payları” olarak sıralanıyor.

Yaşlılara hizmet evinde verilecek

SADECE kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü mükelleflerden yaşlığı, sakatlığı ya da hastalığı nedeniyle vergi dairesine gelemeyecek durumda olanlar, bağlı oldukları vergi dairesini aramaları halinde, adreslerine gidilerek, beyanname doldurmalarına yardımcı olunacak. Bu arada konutlardan elde edilen kira gelirleri beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2010 yılı için 2 bin 600 liralık istisnadan yararlanılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!