Gizemli trafik cezalarının sırrı çözüldü: İkiz plaka

Güncelleme Tarihi:

Gizemli trafik cezalarının sırrı çözüldü: İkiz plaka
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 13:22

İstanbul'da ikiz plaka ile taksicilik yapan bir kişi gözaltına alındı. Plakanın asıl sahibi Şakir Ş., “Hiç gitmediğim yerlerde plakama kesilmiş cezalar eve geliyordu. Sebebi şimdi ortaya çıktı” dedi. Polisteki ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün, bir çok noktada çalıntı araç denetimi yaptı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Bayrampaşa'daki bir AVM önünde, hareketlerinden şüphelenilen bir taksiciyi durdurdu. Evrakları incelenen 34 TJN 57 plakalı aracın, çalıntı kaydı olmadığı belirlendi. Aracın ruhsat bilgileriyle, marka ve model yılının plakanın kayıtlı olduğu asıl araçla uyumlu olduğu görüldü. Ancak otomobilin şaşi numarasına bakılınca, otomobilin aslında başka bir araca ait olduğu, diğer belgelerin de sahte olduğu ortaya çıktı. Otomobili kullanan Ziya M. (40) gözaltına alındı.

ŞÜPHELİ “KİMSEYE ZARAR VERMEDEN ÇALIŞIYORUM"

Oto hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelinin daha öncede aynı suçtan Başakşehir bölgesinde yakalandığı tespit edildi. Şüphelinin kendisini yakalayan polislere bu işi meslek haline getirdiğini, kimseye bir zarar vermeden çalıştığını söylediği öğrenildi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ziya M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

TAKSİCİ “EVİME GELEN TRAFİK CEZALARININ SEBEBİ BELLİ OLDU"

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden taksinin asıl sahibi  Şakir Ş., aracının neredeyse birebir aynısını karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemediği öğrenildi. Taksici Şakir Ş., aracının plakasını kopyalayarak, taksicilik yapan şüpheliden şikayetçi oldu. Şakir Ş. "Hiç gitmediğim yerlerde, plakama kesilmiş cezalar eve geliyordu. Sebebi şimdi ortaya çıktı"

 Ali AKSOYER/İSTANBUL

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!