Giymeyeceğim kıyafeti tasarlayamam

Güncelleme Tarihi:

Giymeyeceğim kıyafeti tasarlayamam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 11:53

Geçen hafta ‘Tasarım Tomtom Sokakta’ etkinliği kapsamında, Tescilli Markalar Derneği’nin düzenlediği bir yarışmada ‘Genç Marka’ ödülüne layık görülen 24 yaşındaki Alara Büyükkoyuncu’yla markası Soul Spiritz’i konuştuk.

Haberin Devamı

Alara Büyükkoyuncu aslında ressam olmayı hayal ediyordu ama zamanla modayla ilgilenmeye başladı. Floransa’da Moda Tasarımı okudu. Polimoda’da Uluslararası Moda Pazarlaması ve Moda Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı. Bir süre Benetton’ın merkezinde çalıştı. Sonra İstanbul’a dönüp Soul Spiritz markasını kurdu. Moda anlayışını şöyle açıklıyor: “İnsanların ruhlarıyla giydiklerinin ruhunu birleştirerek bir bütünlük yaratmaya çalışıyorum. Amacım hasret çeken bu iki dostun vuslatına aracı olmak. Giyimde de çoğu kez dayatmalarla karşı karşıya kalıyoruz: ‘Bol giyinme, olduğundan kilolu görünürsün’ veya ‘Sürekli siyah giyiyorsun, seni yaşlı gösteriyor’ gibi... Eminim birçok kadın giyinirken bunlara takılıyordur. Ben işte bu tabuları yıkmaya çalışıyorum. Kadınlar giydikleriyle kendilerini iyi hissetsinler, kendileri olsunlar istiyorum.”

Haberin Devamı

Soul Spiritz’in sloganı; ‘Bedenin Görünmez Yüzü’... Büyükkoyuncu tasarımlarında spiritüel sürrealizm, fütürizm ve astral seyahat üzerine yoğunlaşıyor. Ayrıca markasıyla ‘Kadın sadece feminen duruşuyla cazibeli görünebilir’ anlayışını da yıkıyor. Feminen ve seksi görünmeye karşı değil ama bunu pek tercih etmiyor: “Ufak ama vurucu seksapaliteyi sevenlerdenim. Maskülen giyinmekten keyif alıyorum. Giymeyeceğim bir kıyafeti tasarlayamam. Bu yüzden maskülen bir stili öne çıkarıyorum.”

Alara Büyükkoyuncu, güçlü ve hayattan keyif alabilen kadınlara ulaşmak istediğini söylüyor. Nitekim kurulalı bir yıl olmasına rağmen ulaşmış da... Leyla Alaton, Ayşe Arman, Rachel Araz, Ezgi Mola, Simge Fıstıkoğlu ve Gülcan Arslan gibi isimler markayı severek giyiyor.

Giymeyeceğim kıyafeti tasarlayamam

“Maksi boy elbiselerimiz ve pelerin kollu ceketlerimiz dikkat çekiyor.” 

BAKMADAN GEÇME!