Gitti gidiyor gitti sıra kimde

Güncelleme Tarihi:

Gitti gidiyor gitti sıra kimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 00:00

Bu hafta Türk İnternet camiası için güzel bir hafta. Türkiye’nin önde gelen alışveriş sitesi Gitti Gidiyor’un (www.gittigidiyor.com) bir bölümü Amerikan açık arttırma devi e-Bay (www.ebay.com) tarafından satın alındı.

Emeğini, parasını, zamanını koymuş girişimciler için güzel bir haber. Daha önce de Biletix’i Amerikan Ticketmaster satın almıştı. Bu benim bildiğim kadarıyla yurtdışı kaynaklı ikinci İnternet yatırımı.

Türkiye’de İnternet kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Türkiye’deki genç, sayısı hızla artan ve yakın gelecekte 100 milyona dayanacak olan nüfus, İnternet tabanlı iş yapan firmaların geleceklerinin parlamasına, dolayısıyla da büyümeyi yurtdışında arayan global devlerin dikkatlerinin Türk firmalarına yönelmesine neden oluyor.

Bu çerçevede yurtdışından kimler Türkiye’de kimleri alır, hangi alanlarda boşluklar var sorularına da cevap aramak mümkün. Kimler kimleri alır sorusunun tahmini cevapları aşağıda. Bu tahminleri yaparken İnternet sitelerini bağımsız olarak düşündüm, e-kolay gibi daha büyük bir grubun parçası olmalarını dikkate almadım.

- Türkiye’de fazla etkili olmayan Yahoo, mynet.com ’u, o olmazsa e-kolay.net’i

- Amerikan sosyalleşme platform devlerinden Facebook ya da Myspace, yonja.com’u (ne zaman ki Yonja tamamen Türk olduğunu kabul eder o zaman bu iş olur, yoksa Mondus işi bitirecek)...

Devamı eyasam.onpunto.com’da
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!