Gitti geldi

Güncelleme Tarihi:

Gitti geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 00:41

DÜN gece merak edilen nokta şuydu: “Beşiktaş kaldığı yerden devam edebilecek mi?” Milli maç aralarından sonra iyi dönen Beşiktaş nasıl bir oyun ortaya koyacaktı?

Haberin Devamı

Yine bıraktığı yerden devam eden bir Beşiktaş izledik. Özellikle ilk 15 dakika oyun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Beşiktaş yakaladığı pozisyonların hiçbirini değerlendiremedi. Bu pozisyonlarda ufak ama çok önemli olan bir detay rüzgar faktörüydü. Rüzgarın topa vuruş esnasındaki etkisi, vuruş yapan oyuncuların zorlanmasına neden oldu. 15. dakikadan sonra ise toparlanmış ve cesaretli bir şekilde Beşiktaş kalesine giden bir Sivas takımı gördük. 

Bu 7-8 dakikalık futbolunda 3 pozisyon yakaladılar. Ama onlar da sonuç alamayınca ilk devrenin bitimine 5 dakika kalana kadar dengeli bir futbol izledik. Beşiktaş’ta, Sivas’ın etkili olduğu dönemlerde en önemli hatası özellikle hücum hattı ve orta alandaki oyuncuların rakibi durarak karşılamalarıydı.

Haberin Devamı


OLMAYAN PENALTI


Zaten tam tersini yaptıklarında topu kapıp doğru paslarla hızlı bir şekilde Sivas kalesine indiler. Özellikle ilk yarının son 5 dakikası yine kontrolü eline alan ve etkili olan bir Beşiktaş izledik. Golü de, yani olmayan penaltıyı da bu süre içerisinde buldular. İkinci yarı Sivas’ın pozisyonu ile başladı. Aatıf’ın yakaladığı pozisyonda Rhodolfo’nun kritik hamlesi belki de maçın kırılma anıydı. Beşiktaş’ı geçmiş maçlarda, pozisyon üretme bakımından sıkıntı yaşamayan bir takım olarak izledik.


Bu maçta da aynı görüntüyü verdiler. Ama herhalde hiçbir rakibine bu kadar gol pozisyonu vermediler. Hem rakibin attığı şutlara, hem kanatlardan gelmelere, hem de dripling yaparak orta sahadan gelen toplara bu kadar müsaade etmemişlerdi. Maçı koparabilecek pozisyonları da yakaladı Beşiktaş...
Ama maçı bitiren golü uzatma anlarında buldular.


Hüseyin Göçek kalitesinin çok çok altında bir maç yönetti. Çaldığı düdükler objektif bir gözle bakıldığı zaman eleştirilmeli.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!