GİRTAB Müdürü Uzuner: Mavi Göl’de oluşan tortu gençlik iksiri

Güncelleme Tarihi:

GİRTAB Müdürü Uzuner: Mavi Göl’de oluşan tortu gençlik iksiri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 12:49

GİRTAB Müdürü Uzuner: Mavi Göl’de oluşan tortu gençlik iksiri

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner,  turkuaz rengi ile oluşan eşsiz görüntüsüyle ilgi odağı olan Mavi Göl'le ilgili konuştu. Uzuner, "Mavi Göl özelliği sebebi ile dibinde çok değerli bir gençleşme tortusu bırakıyor. Bu tortu ile maske yapıldığında ciltte yenilenme ve gerilme ile gençleşme gerçekleşiyor. Adeta bir gençlik iksiri” dedi.

Kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan, 20 bin nüfuslu Dereli ilçesinde 3 yıl önce keşfedilen ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dahil edilen Mavi Göl, her yıl binlerce tatilci ve turisti ağırlamaya devam ediyor. Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, içinde bulundurduğu mineralli suları ile yaz aylarında turkuaz rengine bürünen Mavi Göl’ün geçtiğimiz yıl 300 bin turist ağırlayarak bölgede en çok ziyaret edilen doğal oluşumlardan birinin olduğunu belirtti. Ardı ardına beş göl çanağı ve şelalelerden oluşan Mavi Göl’ün bu sene de turistlerin tercih edeceği yerlerin başında geleceğini aktaran Uzuner, gölün gençleştirme özelliğinin de bulunduğunu dile getirdi.

Giresun’un maden suyu bakımından zengin bir il olduğunu da kaydeden Uzuner, “Maden suyu cilt bakımında oldukça etkili olan maddelerden birisi. Sıklıkla tüketilen ve tam bir mineral deposu olan maden suyu ile cilt bakımı yapabilir, sivilcelerden, cilt lekelerinden kurtulabilir ve yüzünüzdeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Maden suyu tonik olarak da kullanılarak cilt üzerinde muhteşem etkiler yaratmaktadır. Katkısız ve doğal olarak kullanılan bu mineral kaynağı cildin gençleşmesi ve sıkılaşmasında oldukça etkilidir” dedi.

 Mavi Göl özelliği sebebi ile dibinde çok değerli bir gençleşme tortusu bıraktığına da işaret eden Uzuner, “Bu tortu ile maske yapıldığında ciltte yenilenme ve gerilme ile gençleşme gerçekleşiyor, adeta bir gençlik iksiri. Maden suyu, cildi onarır ve ölü derileri temizler. Ciltte biriken zararlı bakterilerin yok olmasını sağlar. Pürüzsüz bir görüntü oluşmasına olanak tanır ayrıca yüzde oluşan mimik çizgilerini de azaltır. Cilde sağladığı gerginlik hissi ile yaşlanmaya karşı da kullanılabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!