Girit olmaz

Güncelleme Tarihi:

Girit olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara, Rumların Güney Kıbrıs'a yerleştirmeme kararı aldıkları S-300 füzelerinin Girit'e konuşlandırılmasının da kabul edilemeyeceğini bildirerek ‘yaşanacak gelişmelerin dikkatle izleneceğini’ açıkladı.

Füzeler konusunda şimdiye kadar pazarlık yapılmadığını, yapılmayacağını hatırlatan Cem, ‘Türkiye ve KKTC’yi füzelerle Güney Kıbrıs'tan tehdit etmeye kimsenin gücünün yetmediğini ve kimsenin haddi olmadığını ortaya çıktı' dedi.

ACEMİ REJİSÖRLER

Füzelerle ilgili kararı ise Cem ‘Yunanistan’daki acemi rejisörlerce sahnelenen ve Rum yönetiminin acemi oyuncuları tarafından uygulamaya aktarılmış bir plan, bir traji komediye, bir acıklı güldürüye dönüşerek noktalanmıştır' şeklinde yorumladı.

Yunan ve Rum tarafının ortak savunma değil, ortak saldırganlık doktrini çerçevesinde silahlanma çabalarına işaret eden Cem, Türkiye'nin adaların silahsızlandırılması konusunda kendisini pazarlığa sürükleyecek hiç bir çabaya taviz vermeyeceğini belirtti ve şöyle dedi: ‘Füzeleri bir şantaj aracı olarak kabullenmeyeceğimizi açıkladık. Barış ortamı sağlanmadıkça asker sayısının azaltılması yaklaşımı etkisizdir. Öncelikle bir barış ortamının doğması gerekmektedir.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!