Girişimlere Hürriyet desteği

Güncelleme Tarihi:

Girişimlere Hürriyet desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 21:23

Dün gerçekleştirilen ve en iyi girişimlerin seçildiği ‘The Pitcher 2017’de Hürriyet CEO’su Çağlar Göğüş’ün duyurduğu üzere Hürriyet, Doğan Holding çatısı altında bulunan Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ile birlikte hareket ederek dijital girişimlere yatırımlar yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ürünleri ortaya çıkmış ve pazar konumlandırmasını tamamlamış orta ölçekli dijital girişimlere farklı ortaklık modelleri ile yatırımlar yapmayı hedeflediklerini ifade eden Göğüş, “Girişimlerin büyümesine yüksek trafik ve kaliteli içerik ve teknoloji üretme kapasitemiz ile Hürriyet’in ciddi bir hızlandırıcı etkisi olacak.  Girişimcilere ürünlerini çok yüksek trafikli sitelerimizde test etme imkanı sunarak, global büyüme konusunda hızlandırıcı etki edebileceğimizi düşünüyoruz. Yatırım yapmak istediğimiz girişimlerin Hürriyet’in mevcut iş modeline destek olmasını istiyoruz” dedi.

YATIRIM YAPILACAK ALANLAR

Hürriyet’in yatırım yapmayı hedeflediği sektörlere değinen Göğüş, şunları söyledi: “Yatırım yapacağımız ana sektörlerin başında içerik, reklam, yayıncılık ve iletişim teknolojileri, seri ilanlar ve ilgili pazaryerleri geliyor.”  Yatırım yapacakları girişimlerin bulundukları seviyeyi anlatan Göğüş, “Fikir ve tasarım aşamasını tamamlamış ve bir ürün veya servisi hayata geçirmiş dijital girişimlere odaklanıyoruz. Kullanıcıya minimum özelliklerle değer katabilen (MVP) ürünleri hazır olan ve büyümeye başlamış olan dijital girişimlerle ilgileneceğiz” diye konuştu. Göğüş, bu kapsama giren firmaları değerlendirmeye çok kısa bir zaman içinde başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!