Girişimcilikte Fark Oluşturan Kadınlar Yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilikte Fark Oluşturan Kadınlar Yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 10:16

TOBB ANTALYA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NUN DÜZENLEDİĞİ “2015 YILI ANTALYA’NIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ YARIŞMASI” SONUÇLANDI.

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Yarışması” sonuçlandı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışmasının sonuçlandığını açıkladı.
Başkan Davut Çetin, bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya, sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcilerden 22, Antalya genelinde fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran kadın girişimcilerden de 2 proje katıldığını bildirdi. Söz konusu projelerin 8 Haziran 2015 tarihinde Seçici Kurul tarafından değerlendirildiğini belirten Davut Çetin, şunları söyledi:
“Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler kategorisinde, Antalya merkezden yarışmaya katılan Sinem Tosunoğlu ‘Ebru Desenli Telefon Kılıfı’ projesi ile birinci, Şebnem Gür ‘Miyuki Sanatı Kolye’ projesi ile ikinci ve Tülin Öztürk ‘Keçe Yastık Gelincik Tarlası’ projesi ile üçüncülük ödülü kazandı. Manavgat’tan yarışmaya katılan Sabiha Ertaş “Geleneksel Motiflerin İşlendiği Özel Tasarımlı Plaj Terliği ve Plaj Halhalı’ projesi ile mansiyon ödülüne layık görüldü.‘İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar’ kategorisinde ise, Alanya’dan yarışmaya katılan Halise Şenerol ‘Solucan Gübreli Topraksız Tarım’ projesi ile birinci oldu. Antalya merkezden yarışmaya katılan Büşra Yapıcı ‘Sebze Tohumu’ projesi ile ikincilik ödülü kazandı. Yine Antalya merkezden yarışmaya katılan Ayşe Kozuk ‘Organik Ürünler Dosyası’ projesi ile mansiyon ödülüne değer bulundu.”
Dereceye girenlerin ödüllerini önümüzdeki günlerde ATSO Meclisi’nde yapılacak törenle alacağını belirten Çetin, her iki kategoride birincilere 2 bin, ikincilere bin 500, üçüncülere bin lira para ödülü ile her iki kategoride birer katılımcıya mansiyon ödülü verileceğini kaydetti. Çetin ayrıca, dereceye giren tüm yarışmacıların 6. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda yer alacak TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı bulacağını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!