Girişimcilik ve teşvik için uluslararası güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik ve teşvik için uluslararası güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 14:18

Girişimcilik ve teşvik için uluslararası güç birliği

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), kentteki girişimciliği desteklemek ve teşvik etmek üzere için güç birliğine gidiyor.
EBRD ve MTSO, artan nüfus nedeni ile özel sektörün daha fazla ve daha iyi hizmet alabilmesi amacıyla yerel kapasitenin güçlendirilmesi için birlikte çalışacak. Projenin bir parçası olarak EBRD ve MTSO, göçmenler tarafından yönetilen firmalar da dâhil olmak üzere bölgedeki özel sektör için fırsatları ve engelleri tespit edecek. Bu çalışmaya dayanarak, girişimcilerin ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) potansiyellerini kullanmalarına yardımcı olacak yeni hizmetler tasarlanacak ve yürürlüğe konacak.  Proje, 10 bin üyesi ile Danimarka’nın en büyük iş örgütü olan Confederation of Danish Industry (DI) ve eğitim ve girişimciliğe odaklı Hollanda merkezli bir STK olan SPARK tarafından yürütülecek.

GÖRÜŞTÜLER
Mersin’e gelen EBRD KOBİ Finansmanı ve Kalkınma Grubu Bölge Müdürü Paolo Monaco, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile görüştü. Monaco, göçmen nüfusundaki hızlı artışın getirdiği zorlukların çözümünün kolay olmadığını ve bunun tek bir tarafın çabası yeterli olmayacağını belirterek, "Bu durum tüm tarafların en iyi oldukları alanda harekete geçmelerini gerektirmektedir. EBRD olarak yerel firmalara daha fazla ve daha iyi hizmetler sağlamak, istihdam yaratacak ve bölgeye refah getirecek Türk ve Suriyelilerden gelen yatırımları teşvik etmek üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!