Girişimcilik ruhu var

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik ruhu var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 17:23

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) ev sahipliğinde, ’Ekonomi Zirvesi’nde Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Balkanlıoğlu, Türkiye’nin ve Sakarya’da ki son ekonomik gelişmeler, fırsatlar ve hedeflerin değerlendirildiği konuşmasında, şehir ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara tam destek mesajı verdi.

Haberin Devamı

Sakarya’nın hızla büyüyen ve gelişen şehirlerden biri olduğunu anlatan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Bu yolda önemli bir başarı hikayesi var. Türk insanı girişimci ruha sahiptir. Biz de bu anlamda elimizden ne geliyorsa tam destek vermeye hazırız” dedi.

Sakarya’nın birçok önemli projeye ve yatırıma ev sahipliği yapan bir il olduğunu anlatan İrfan Balkanlıoğlu, “Artık geleceğe bakmak lazım. Memleketin kalkınma ve gelişmeye ihtiyacı var. Bazı alanlarda geç kalmış durumdayız; rekabetin gerilerindeyiz ama son dönemlerde yapılan yatırımlarla ihracatı artırdık. Güney Kore’nin bugün  dünya çapında markaları var. Bizim maalesef herkesin bildiği bir markamız yok. Bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Türk insanın birçok uluslararası kuruluşlarda çalışan ihsanları var. Zeki bir milletiz. Motivasyon ve moral çok önemli. Girişimcilik ruhu var. Bu iş sadece cesaret işidir. Savunma alanında önemli yatırımlar yapılıyor. Dolayısıyla artık kendimize bir güven geldi” dedi.

Haberin Devamı

Sakarya’nın istihdam konusunda birçok avantajı da bulunduğunun altını çizen İrfan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul’un hemen yakınında olmanın birçok avantajı var. Bazı Anadolu illerinde uzman ve mühendis bulmak zor oluyor. Ancak Sakarya’da mühendis ve uzman bulmak zor değil. Bu çalışanlar gelmekte sıkıntı çıkarmazlar. Güzel de bir alt yapı var. Bunları harekete geçirebilirsek bu insanlara imkan tanırsak Türkiye girişimciliğin motoru olabilir. Bu işin ucundan tutan herkesi desteklemek için buradayız.”

Sakarya’nın aynı zamanda turizm ve tarım şehri olarak da anıldığını dile getiren İrfan Balkanlıoğlu, “Sakarya turizmde potansiyeli olan bir ilimiz. Tarımda da birçok çalışma yapılıyor. Birçok ürünleri var. Organik tarımda çalışılıyor. Süs bitkileri üretiminde mesafe alındı. Burada çok yol kateteceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!