“Girişimcilik Mutfağı”nın Temelleri Atıldı

Güncelleme Tarihi:

“Girişimcilik Mutfağı”nın Temelleri Atıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 10:12

Maltepe Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedefleyen, “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesinin çalışmaları başlatıldı. Proje çalışmaları doğrultusunda ilçede, Kadın İstihdam Okulu’nun da açılması hedefleniyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesinin çalışmaları başladı. Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan beş kişilik bir değerlendirme ve planlama kurulu, projenin detaylarını görüşmek üzere bir araya geldi. Proje çalışmaları doğrultusunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçede Kadın İstihdam Okulu’nun da açılmasının hedeflendiği toplantıda, 7 madde üzerinde görüş birliğine varıldı.
MUTFAK VE RESTORAN KURULACAK
Buna göre ilçede mesleki kurslar açılacak, proje kapsamında mutfak ve ona bağlı restoran kurulması ve faaliyete geçirilmesi sağlanacak. Toplantıda ayrıca, hedef grupların tespiti ve kurumların vatandaşlara dönük çalışmaları, girişimcilik kurslarının başlatılması, KOSGEB ve İŞKUR ile koordinasyonun sağlanması, tamamlayıcı kadın hakları, iletişim eğitimleri ve kariyer danışmanlığı hizmetlerinin planlanması, basın, halkla ilişkiler ve duyuru işlemlerinin yöntem ve içeriklerinin belirlenmesi, proje katılımı için önemli bir yer arz eden kreş ve servis hizmetlerinin imkânlar dâhilinde şekillendirilmesi konuları ele alındı. Toplantı sonucu şekillendirilen kurulun da, her üç ayda bir toplanması ve ilerleme raporları ışığında değerlendirme yapması koşulu da kabul edildi.
GİRİŞİMCİLİK MUTFAĞI NEDİR?
Maltepe Belediyesi, sunduğu iki projeden ilki olan ve kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedef alan “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesiyle, dezavantajlı kadınların mesleki bilgi ve becerilerini arttırması, iş gücüne ve istihdama katılmaları, nihayetinde ekonomik ve sosyal özgürlüklerini kazanmaları hedefleniyor. Maltepe Kaymakamlığı ve Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Küçükyalı’da belediyeye ait bir alanda, 2 sınıf, 1 büyük mutfak, 1 restoran ve idari birimlerden oluşan bir merkez kurulacak. Kurulan alanda, 150 kadına aşçı çıraklığı, servis elemanlığı, pastacı çıraklığı eğitimleri verilecek ve 8 ay boyunca sürecek eğitimlerle kadınların, ilgili mesleklerde bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!