Girişimcilik eğitimi alıp patron oldular

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik eğitimi alıp patron oldular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 14:56

Girişimcilik eğitimi alıp patron oldular

Haberin Devamı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 4 kişi, İŞKUR’un girişimcilik eğitimini tamamlayıp, ardından KOSGEB'in verdiği mali destekle kendi işlerini kurdu.
Eğitimin ardından işyerlerini açan kursiyerler Ayşe Tuğrul, İsmail Özdemir, Ayşe Koç ve Abdullah Bilgin, Anamur İŞKUR Müdürü Cemil Dinç ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin'in elinden belgelerini aldı.
İŞKUR Müdürü Cemil Dinç, 50 kişilik kursun sonunda 5 kişinin kendi iş yerlerini kurmuş olmasından mutlu olduklarını söyledi. Dinç, devam eden talepler nedeniyle eylül ayında tekrar kurs açacaklarını söyledi. Sürece katılanların KOSGEB’ten 50 bin lira hibe alabildiğini kaydeden Dinç "Amacımız işsizliğin bir nebze olsun önüne geçerek vatandaşları üretici birer fert haline getirmek" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin de genç girişimcileri kutlayarak "Oda olarak genç girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Eylül ayı içerisinde İŞKUR ile ortaklaşa açacağımız kurslarla Anamur'da girişimci ruhlara ön ayak olacağız" diye konuştu.
HANGİ İŞLERİ KURDULAR?
Kursiyerlerden Ayşen Tuğrul, stajyer olarak çalıştığı kurye-dağıtım sektöründeki işyerini satın aldı. İsmail Özdemir, Küçük Sanayi Sitesi’nde hırdavat dükkanı açarken, Ayşe Koç tuhafiyeci oldu. Engelli Abdullah Bilgin de berber dükkanı açtı.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!