Girişimcilere arazi satılabilir

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere arazi satılabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 15:29

Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerine Ankapark’ı gezdiren Başkan Melih Gökçek, park çevresine otel yapılması için girişimcilere arazi satışı yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara 1 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Başkanı Mesut Bayat ve Komisyon üyeleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. Beşir Fatih Doğan ve Kurul üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in davetlisi olarak Ankapark’ı gezdi. Kurul üyelerine Ankapark’ın tamamlanan giriş kapısının önünde bilgi veren Başkan Gökçek, Selçuklu mimarisini yansıtan kapının sağlı sollu iki tarafında mağazalar ve kafeteryalar olacağını ifade etti. 

PARKTAN SONRA HAYVANAT BAHÇESİ

Gökçek, burada 6 bin 500 aracın park edebileceği bir otopark olacağını ve enerji maliyetini düşürmek için otopark alanına güneş panelleri yerleştirmeyi düşündüklerini belirtti. Parkın son durumuyla ilgili “Yüzdük yüzdük sonuna geldik” diyen Başkan Gökçek, Ankapark’tan sonra sıranın Hayvanat Bahçesi’ne geleceğini söyledi. Başkan Gökçek, Ankapark’a Yenimahalle üzerinden teleferik bağlantısı olacağını, park çevresine de otel yapılması için girişimcilere arazi satışı yapılabileceğini söyledi. Konuklar daha sonra çalışmaları süren roller coaster, havuzlar, 5 kilometrelik tren hattı, oyun çadırları, dönme dolap gibi alanları gezerek, peyzaj çalışmalarını da yerinde inceledi.

Haberin Devamı

BOVLİNGLİ TANITIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu üyesi milletvekillerine, Büyükşehir Belediyesi’nin, aile bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalarını Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde sinevizyon eşliğinde anlattı. Gökçek vekillerle birlikte bovling de oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!