Girişimci kadınlardan mobbing eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlardan mobbing eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:52

Girişimci kadınlardan mobbing eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Girişimci Kadınları Destekleme Derneği üyeleri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 3Teks Medikal Tekstil Fabrikası'nda çalışanlara mobbingle başa çıkmanın yollarını anlattı.

Sosyal sorumluluk projelerine yönelik çalışan dernek üyeleri; Organize Sanayi Bölgesi'nde kadın çalışanın çoğunlukta olduğu 3Teks Medikal Tekstil fabrikasında GİKAD üyelerinden Ünzile Kalenderoğlu ve Av. Filiz Oğuz; 'Mobbing nedir? Hangi tür davranışlar Mobbinge yol açar? Mobbing mağdurunun ve uygulayıcısının özellikleri nelerdir ve kişiler üzerinde nasıl etkilere yol açar?' konularına değindi. Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük, çalışanları psikolojik olarak yıldırma, kuşatma, taciz konularıyla insanın mesleki bütünlük ve benlik duygularının zedelenmesine dur demek için toplandıklarını belirterek, "Bu eğitim sayesinde mobbingi önleme yolları ve bu konuda başvurulabilecek yasal yollardan bahsederek farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğitimin amacının verimli ve huzurlu çalışma hayatının gelişimi besleyecek bir iş ortamı sağlamanın ipuçlarını vermek olduğunun altını çizen Ünzile Kalenderoğlu ise şöyle konuştu:

"İş hayatında sıklıkla duyduğumuz mobbing kavramını detaylarıyla ele aldık. Taciz, ne tür olursa olsun insanın özgür yaşam sürecini zedeler. Ve mobbingin her türlüsü karşılıklı saygının eksikliğine işaret eder. Haksız güç kullanımı ve hakaret içeren söz ve davranışlar ast-üst, kadın-erkek her türlü ilişkilerde ne boyutta olursa olsun barınamaz. Çalışma ortamında her zaman mensupların birbirlerine karşı saygılı davranmaları beklenir. Biz de bu hususta alınabilecek önlemleri ve bunun hukuksal yönlerini nasıl sürdürebileceğimiz konusuna değinmek istedik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!