Girişimci kadınlardan fabrikada mobbing toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlardan fabrikada mobbing toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:01

Girişimci kadınlardan fabrikada mobbing toplantısı

Haberin Devamı

ADANA'da Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD) üyeleri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 3Teks Medikal Tekstil Fabrikası’nda çalışanlara mobbingle başa çıkmanın yollarını anlattı. Etkinlikte, GİKAD üyelerinden Ünzile Kalenderoğlu ve Av. Filiz Oğuz konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan GİKAD Başkanı Gamze Aşnük "Çalışanları psikolojik olarak yıldırma, kuşatma, taciz konularıyla insanın mesleki bütünlük ve benlik duygularının zedelenmesine dur demek için toplandık. Bu eğitim sayesinde mobbingi önleme yolları ve bu konuda başvurulabilecek yasal yollardan bahsederek farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Ünzile Kalenderoğlu "Taciz, ne tür olursa olsun insanın özgür yaşam sürecini zedeler. Ve mobbingin her türlüsü karşılıklı saygının eksikliğine işaret eder. Haksız güç kulanımı ve hakaret içeren söz ve davranışlar ast-üst, kadın-erkek her türlü ilişkilerde ne boyutta olursa olsun barınamaz" dedi.

Av. Filiz Oğuz da sunumunda çalışanların mobbingle karşılaşmaları durumunda izleyebilecekleri hukuksal süreç hakkında bilgi verdi.

ADANA,(DHA)
BK (EŞ) (30.3.2016 FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!