Girişimci kadınlar sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlar sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:05

- Çorum'da uygulanan "İşte Kadın Eli Projesi" kapsamında çeşitli meslek dallarında verilen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını Valisi Kara verdi

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - Çorum'un Alaca ilçesinde KOSGEB destekli "İşte Kadının Eli Projesi" kapsamında verilen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını Vali Ahmet Kara verdi.

Valilik himayesinde kurulan Güzel Çorum’u Kalkındırma Derneği tarafından Alaca ilçesinde yürütülen KOSGEB destekli "İşte Kadın Eli Projesi" kapsamında düzenlenen "Kadın Girişimciliği","Kadın Savunuculuğu" ve "Pozitif Ayrımcılık" eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kadın kursiyer, Alaca Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Vali Kara, ülkenin kalkınması için hem erkeklerin hem de kadınların çalışması gerektiğini söyledi. Türkiye'ye bugüne kadar patinaj çektirenler olduğunu belirten Kara, "Artık ülkemiz gelişiyor. Kendi uçağımızı, tankımızı, silahlarımızı üretiyoruz. Sizlerin gayretiyle daha da büyüyeceğine inanıyorum. Ülkemizin yarısı kadın, yarısı erkektir. Hep beraber çalışarak ülkemizi daha da ilerilere taşımamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Çorum'un 1980 yılından itibaren un ve toprak sanayi sektörlerinde gelişmeye başladığını dile getiren Kara, kentten 120 ülkeye ihracat yapıldığını, ihracatının ithalatından fazla örnek bir şehir olduğunu vurguladı.

Kara'nın konuşmasının ardından Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kaymakam Ramazan Kurtyemez ve Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz tarafından kadın kursiyerlerin sertifikaları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!