Giresun’da EMİTT Fuarı hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da EMİTT Fuarı hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 14:20

Giresun’da EMİTT Fuarı hazırlığı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ocak ayının son haftasında İstanbul’da yapılacak olan EMITT Fuarı’na katılmak için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “EMITT Fuarı’nı görmek geleceğimiz adına atılan koordineli ciddi bir adım olacaktır” dedi.

Giresun’da faaliyet gösteren otel, restoran ve seyahat acenteleri ile yöresel ürün imalatı ve satışı yapan firmalar, EMITT Fuarı öncesinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu başkanlığında bir araya geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci ile DOKA Giresun Koordinatörü Murat Aladağ’ın da katıldığı toplantıda konuşan Çakırmelikoğlu, “Turizm firmaları ve turizme hizmet eden sektör temsilcileriyle birlikteyiz. DOKA desteğinde Ocak ayının son haftası yapılacak olan EMITT Fuarı için organize olmak, Giresun turizmini ve potansiyelini tanıtmak için biraraya geldik. Geçtiğimiz hafta yeni yapılan otellerimize yaptığımız ziyaretlerde yatak kapasitesi ve konfor açısından ciddi mesafe aldığımızı da gördük. Restoran ve hizmet sektöründe de ilerlememiz var. Bu artılarımızı doğamızla entegreli bir şekilde EMITT Fuarı’nda tanıtmalıyız. EMITT Fuarı’nı görmek geleceğimiz adına atılan koordineli ciddi bir adım olacaktır” diye konuştu

Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci ise, “Turizmde üç olgu vardır. Altyapı, yatırım ve tanıtım. Altyapı ve yatırım farklı başlıklar. Bugün tanıtım için bir araya geldik. Bunun en önemli ayaklarından biri EMITT Fuarı’dır. Giresun’da turizm tanıtımını bir plan dahilinde devam ettirirsek, iyi bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner de, her yıl Karadeniz’e ortalama 3 bin 500 tur otobüs geldiğini belirterek, “Bu tur organizasyonların içinde yerli ve yabancı turistler yer almaktadır. Giresun olarak bu organizasyondan faydalanabilmemiz adına yöresel ürün ve bölgesel kültürel değerlerimizi daha çok ön plana çıkartmalıyız. Sayın Valimizin öncülüğünde Görele’de kemençe etkinliği ciddi bir başlangıç oldu, devamını getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!