Giresun Ziraat Odası’ndan Fiskobirlik ve lisanslı depo önerisi

Güncelleme Tarihi:

Giresun Ziraat Odası’ndan Fiskobirlik ve lisanslı depo önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 14:40

Giresun Ziraat Odası’ndan Fiskobirlik ve lisanslı depo önerisi

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, emanete fındık verilmemesi için üreticilere çağrıda bulundu, mecbur kalanların Fiskobirlik veya Giresun Ticaret Borsası tarafından kurulan lisanlı depoya ürün vermelerini istedi.

Açıklama yapan Karan, büyük ürün kaybıyla karşı karşıya bulunan üreticilere emanet fındık vermeme uyarısını yineledi. Sahil ve orta kesimde devam eden fındık hasadının geçen yıla oranla çok düşük gerçekleştiğini ifade eden Karan, bu yıl ürünün altın değerinde olduğunu söyledi. Üreticilerin fındığa sahip çıkması gerektiğini hatırlatan ve kesinlikle emanete verilmemesini isteyen Karan şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl rekoltenin ne kadar düşük olduğunu üreticilerimiz bahçelerine girdikten sonra daha iyi gördü. Hasat edilen fındık emek koruyacak gibi görünmüyor. Üreticilerimiz geçen yıl ortalama 2 ton ürün aldıkları bahçelerden bu yıl 500-600 kilo ürün alıyor. Bu yıl fındık çok az ve çok değerli. Üreticilerimiz bin bir zahmetle bir araya getirdiği ürünün değerini iyi bilmeli ve ona göre hareket etmeli. Fındık fiyatının en büyük düşmanı emanettir. Emanete bırakılan bir kilo fındık binlerce üreticinin alın terine ihanet etmektir. Üretici olarak ürüne sahip çıkar ve emanete bırakmazsak ürün gerçek değerini bulacaktır.”

EMANET İÇİN FİSKOBİRLİK VE LİSANLI DEPOYU İŞARET ETTİ

Fiskobirlik’e sahip çıkılmasını isteyen ve bu sezon mutlaka destek verilmesi gerektiğini ifade eden Nurittin Karan, emanete fındık bırakmak zorunda kalan üreticiler için de şu önerilerde bulundu:

“Ürünü bekletmeye yeri olmayan üreticilerimiz gönül rahatlığıyla Fiskobirlik depolarına ve lisanlı depoya bırakabilirler. Bilindiği gibi Fiskobirlik fındık ve fındık üreticisinin bugüne kadar sigortası olmuş ve olmaya devam etmektedir. Dünyanın ilk Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsası, Giresun Ticaret Borası tarafından kuruldu ve Eylül ayında faaliyete geçecek. Bu proje Türk fındığı açısından son derece önemlidir. Bundan sonra fındığın kalbi Giresun’da atacaktır. Üretici olarak bu projeye sahip çıkar ve destek olursak ürünümüz değer görecek ve birilerinin kontrollü altında olmayacak.”

Karan, bu yıl fındık fiyatını üreticilerin belirleyeceğini de sözlerine ekledi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!