Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaman:

Güncelleme Tarihi:

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaman:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 15:50

- "Fındık Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in, fındıkta müdahale alımı yapılacağı yönünde açıklama yapmasını ümit ediyoruz"

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Fındık Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, fındıkta müdahale alımı yapılacağı yönünde açıklama yapmasını ümit ettiklerini söyledi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziraat odaları olarak fındık piyasasının mevcut durumu, fiyatla ürecilerin istek ve taleplerini içeren rapor hazırladıklarını ifade etti.

Trabzon'da 27 Şubat Cumartesi yapılacak ve Bakan Çelik'in de katılmasının beklendiği Fındık Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na büyük önem verdiklerini belirten Yaman, "Üreticilerimizle görüşmeler gerçekleştirdik, onların istek ve taleplerini aldık. Yine mevcut piyasanın da durumunu gözeterek rapor hazırladık ve toplantıda Sayın Bakanı'mıza ileteceğiz. Özellikle de kendisinden devletin müdahale alımı yapmasını isteyeceğiz, bu yöndeki talebimizi ileteceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaman, Bakan Çelik'in müdahale alımı yönünde bir açıklama yapmasını ümit ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Fındık, Türkiye'nin dünya üretimi ve pazarının büyük kısmına sahip olduğu tek ürün. Bu kadar değerli bir ürünü serbest piyasanın kaderine terk etmek fındığın ve fındıkçının geleceği açısından olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Kaldı ki bugünlerde piyasada yaşanan gelişmeler bunun en büyük kanıtı. Mutlaka devletin eli fındıkta olmalı. Devlet babadır. Baba evlatlarını yalnız bırakmayacaktır. Üreticilerimizin mağdur edilmesine asla ve asla müsaade etmeyecektir. Devlet babanın gerekeni yaparak üreticimizi sevindireceğini umut ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!