Giresun’da Kızılay’dan Aşure Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da Kızılay’dan Aşure Günü Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 18:16

TÜRK KIZILAYI GİRESUN ŞUBESİ, GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GAZİ PAŞA YERLEŞKESİ TIP FAKÜLTESİ ÖNÜNDE VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI.

Türk Kızılayı Giresun Şubesi, Giresun Üniversitesi Gazipaşa yerleşkesi Tıp Fakültesi önünde vatandaşlara aşure dağıttı.
Aşure dağıtımı yapan Giresun Kızılay Başkanı Murat Cansız, ”Bu mübarek aşure gününde tüm peygamberlerimizin ve insanların dualarının kabul olunduğu mübarek bir gündür. Bu münasebetle Kızılay ailesi olarak burada bulunuyoruz. Türk Kızılay’ı uluslararası bir hayır kuruluşu niteliğinde, savaşta ve barışta hizmetler veren çok önemli bir kuruluştur. 1868 yılında kurulup 1935 yılında Türk Kızılay’ı unvanını almıştır. Bugünün mübarek bir gün olması münasebetiyle insanlarımızın dualarını almak, insanlarımıza farklı açıdan Kızılay’ımıza teşvik etmek ve birlikteliğimizi sağlamak toplanmış bulunuyoruz” dedi.
Doğu Karedeniz Bölge Müdürü Dr. Dila Baran ise, ”Kızılay dünyanın en önde gelen sivil kuruluşlarından biridir. Dünyanın neresinde bir yara varsa ilk biz koşarız. Bunu da övünerek ve gururla söylüyoruz. Kan sadece bizim çalışma alanlarımızdan bir tanesi biz kan hizmetleri çalışanlarıyız ama bugün aşure günü etkinliği şubemizin düzenlemiş olduğu bir etkinliktir. Fakat biz kocaman bir aile olduğumuz için birlikte olmayı tercih ettik o sebepten dolayı buradayız. Misafirlerimizden isteyenlerden kan bağışlarını da kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı
Baran, ”Doğu Karadeniz insanı hassas, ince ruhlu yaratılmış ben kesinlikle öyle düşünüyorum aslen Adana olup 17 yıldır Trabzon da yaşıyorum kan bağışın da atılım yapmış bir bölgedeyiz. Sene başından bu güne kadar kan bağış artış sıralamasında hep birinci sıradayız. Tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!