Giresun Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Giresun Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 11:44

Giresun Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) - Kurduğu seralarda çeşitli türlerde üretimi yapan Giresun Belediyesi, kenti her mevsimde çiçeklerle renklendiriyor. 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park, yeşil alan ve refüjlere dikilecek çiçekleri kendi bünyesinde kurduğu tesislerde yaklaşık 110 bin mevsimlik çiçek yetiştirerek hem maliyeti azaltıyor, hem de iş süresini hızlandırıyor. “Daha güzel, daha renkli ve daha yeşil alanlar yaratmak için çaba harcıyoruz” diyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Giresun’u renklendiren mevsimlik çiçeklerin, lale, çalı grubu gibi bitkilerin dikimleri ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Seramızda ürettiğimiz çiçekler daha az maliyetli oluyor. Halen kent merkezi ile mahallelerde, cadde ve sokaklarda yeşil alanlarda, parklar ve orta refüjlerde çalışmalar yapıyoruz. Kışlık çiçek dikimleri ekiplerimiz tarafından belirli bir program dahilinde yürütülüyor. Bu kapsamda pervane, zinya, saraypatı, begonya, kuduz otu, camgüzeli, horozibiği, aslanağzı, lavanta, ve kadife gibi birçok çiçeğin dikimleri yapılıyor” ifadelerini kullandı. 

Bu arada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip de, kar yağışı öncesi yol kenarlarında ve orta refüjlerdeki fidanları güçlendirip, kırılmaya karşı önlem alıyor. Kaldırım üzerinde bulunan ve tehlike arz eden ağaçların dalları da budanarak, meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için çalışma yapılıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!