Giresun Adası’nın dalış turizmine açılması istendi

Güncelleme Tarihi:

Giresun Adası’nın dalış turizmine açılması istendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 18:03

Giresun Adası’nın dalış turizmine açılması istendi

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, (DHA)- BİR çok kuş türünün yaşadığı ve üçüncü derece SİT alanı olan Giresun Adası'nıın dalış turizmine açılması istendi.
Maceraperest Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Kerim Yağcı'nın da aralarında bulunduğu 25 sporcu, Giresun Adası çevresinde dalış yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Adanın bölgede dalış için en güzel noktalardan biri olduğunu belirten Dernek Başkanı Yağcı, bu spora gönül verenleri dalış için adaya çekmek istediklerini dile getirdi, “Karadeniz genelde dalış için çok uygun değil. Görüş çok kısıtlı ama Giresun Adası, gerçekten dalışa çok elverişli bir alan. Daldık ve balık sürüleriyle karşılaştık. Hamsi, kefal, karagöz gibi balık çeşitliliği var. Ada ve çevresi çok temiz ve bakir kalmış bir bölge” dedi.
MUHTEŞEM BİR SUALTI GÜZELLİĞİ VAR
Giresun Adası’nın dalış için Karadeniz’de adeta tek nokta olduğunu ve dalış turizmine açılması gerektiğine işaret eden dalış eğitmeni Mustafa Şentürk ise şunları söyledi:
“Çok bakir kalmış. SİT alanı olduğu için bölge çok temiz. Canlılık oldukça fazla ve kesinlikle dalış için tercih edilmesi gereken bir alan. Ege’de, Akdeniz’de dalış yapmak çok kolay ama Karadeniz’e gelip biraz daha karanlık ve daha akıntılı suda dalış yapmak profesyonel işidir. Giresun Adası’nın bir an önce dalış turizmine açılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü muhteşem bir sualtı güzelliği var. Karadeniz’de adeta Ege’yi, Akdeniz’i yaşıyorsunuz. Büyük bir velinimet. Bunu değerlendirmek gerekir.”
CANLI ÇEŞİTLİLİĞİ ÇOK VE GÜZEL BİR BİTKİ ÖRTÜSÜ VAR
Giresun Üniversitesi'nde okutmanlık yapan Nazlı Eser ise, tüm dalışlarını Akdeniz’de yaptığını anlattı, Karadeniz’de ise ilk dalışını ada çevresinde gerçekleştirdiğini belirterek, “Karadeniz’in dalışlara uygun olmadığı gibi bir ön yargı vardı. Daldıktan sonra bu düşüncelerim yok oldu. Giresun Adası çevresi dalışa çok uygun. Dipte canlı çeşitliliği çok ve güzel bir bitki örtüsü var" diye konuştu.
Bölgede ilk defa dalış yapan dernek üyeleri de çok mutlu oldukları ve suyun altında muhteşem bir görüntü olduğunu belirterek bölgenin dalışa açılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!