Gilan’ın Amerika çıkarması

Gilan, geçtiğimiz hafta Amerika’nın en önemli sanat müzeleri arasında bulunan LACMA (Los Angeles County Museum of Art) ve ardından da Dallas Museum of Art’ta Osmanlı’da mücevher sanatını anlatan seminerler verdi.

LACMA Costume Council BaÅŸkanı Betty Leonard tarafından Los Angeles’a davet edilen Gilan’ın verdiÄŸi seminere 60 konuk katıldı. Dünyanın en önemli klasik araba koleksiyoncularından David ve Ginny Sydorick çifti, Beverly Hills’e tepeden bakan, sanat eserleriyle döşeli malikánelerinin kapısını, LACMA Costume Council’ün Gilan’la birlikte organize ettiÄŸi "Osmanlı Mücevherinin Görkemi" semineri için açtı. Prof. Gül Ä°repoÄŸlu, LACMA’nın ve ardından da Dallas Museum of Art’ın seçkin konuklarına, 700 yıllık imparatorluk döneminde sultanların mücevher tutkusunu ve Osmanlı’da mücevher sanatını anlattı.Â

Hamam zamanı

Ünlü havlu ve bornoz markası Hamam, Türkiye’deki ilk mağazasını Şişli’deki alışveriş merkezi Adressİstanbul’da açtı. Devlet destekli markalaşma programı Turquality kapsamında desteklenen en genç marka olma özelliği taşıyan Hamam’ın mağaza tasarımını, mimari konsept konusunda dünyanın en iyileri arasında gösterilen Zeynep Fadıllıoğlu yaptı. Hamam’ın yeni banyo koleksiyonları ise ünlü tasarımcı Aziz Sarıyer’in imzasını taşıyor. Hamam’da Conran, Selfridges, Printemps, Le Bon Marche, Harrods, Takashimaya, Mitsikoshi, La Rinescente gibi dünyanın en prestijli markaları da satışa sunuluyor.

İlgi çekmesini biliyor

Dünyaca ünlü restoran ve kafelerin yanı sıra Süzer Sanat Merkezi’nin de bulunduğu Süzer Plaza’nın giriş katı, önceki akşam hareketli bir partiye sahne oldu. İş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü ismin katıldığı parti için mekán yeniden dekore edildi. Konukların İngiliz DJ Dandy and His Friends’in müzikleriyle eğlendiği gecenin en dikkat çeken ismi, mini kıyafeti ve yırtık çorabıyla Deniz Berdan oldu.

Islak prens

Norveç Veliaht Prensi Haakon, önceki gün Esma Sultan Yalısı’nda Norveç Büyükelçiliği ve Innovation Norway ev sahipliğinde gerçekleştirilen Norveç Deniz Ürünleri Yemeği’ne katıldı. Aniden bastıran yağmura yakalanan Haakon, ıslanmaktan kurtulamadı. Bu arada davetin yemeklerini, geçtiğimiz ay Almanya’nın Erfurt kentinde düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda ekibiyle birlikte altın madalya kazanan Norveç Yemek Enstitüsü şefi Gunnar Hvarnes’in hazırladığını belirteyim.

Şen tanıtım

Doğal maddelerden formüle edilmiş hücre yenileyici ürünler ithal eden Caba Kozmetik’in yeni ürünü Bluecell, önceki gün Nişantaşı Beymen’de düzenlenen özel bir davetle tanıttı. Ev sahipliğini Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Şen’in üstlendiği tanıtıma, Deniz Berdan, Emel Acar, Aslı Şen, Ebru Şallı ve Demet Kutluay gibi ünlü isimler de katıldı.

Şarabını al gel

Esentepe’deki Astoria Alışveriş Merkezi’nde bulunan Et’n More, Kurban Bayramı’nın da içinde bulunduğu yılın son ayı için cazip fırsatlar sunuyor. Et’n More, sevdiklerine geleneksel Kurban Bayramı misafirperverliğini ev kadar sıcak bir ortamda yaşatmak isteyenleri, etin lezzetli dünyasında yolculuğa davet ediyor. Aralık ayı boyunca kendi satın aldıkları şaraplarla gelecek müşterilerini ağırlayarak, onlardan hiçbir ekstra ücret talep etmeyecek olan mekán, şık atmosferiyle tüm ay sürecek yıl sonu kutlamalarına da ev sahipliği yapacak.

Organik seçim

Yılmaz Sezer ve kızı Rengin Sezer’in Akaretler’de açtığı Rani Peynir Organik’in tanıtım davetine aralarında Zafer Kozanoğlu, Monik İpekel, Ebru Sanver ve Meral Yazıcı’nın da yer aldığı cemiyet hayatının ünlü isimleri ile İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler katıldı. Rani Çiftliği’nin 1994 yılında Sezer Group tarafından Antalya Evrenseki Köyü’nde kurulduğunu belirten Rengin Sezer, hobi olarak başlayan hayvancılık ve 4,5 dönümlük organik seranın daha sonra Sezer Group Otelleri’ne yönelik üretim yapmaya başladığını, peynir üretimiyle organik seranın bugün altı dönümde Avrupa standartlarının üzerinde üretim yapan bir çiftlik haline geldiğini belirtti.

Kapadokya kaçamağı

İstanbul sosyetesinden bir grup, geçtiğimiz hafta sonu Kapadokya kaçamağı yaptı. Cappadocia Cave Resort&SPA Otel’in açılışına katılmak üzere bölgeye giden grup, keyifli bir hafta sonu geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kapadokya turuna çıkan, Göreme Açıkhava Müzesi ve mağara evlerin yer aldığı Güvercinlik Vadisi’ni gören grup, rüzgár yüzünden balon turu iptal edilince, 150 metre derine kadar inen yeraltı şehri Kaymaklı’yı gezdi. Otelin restoranında davul zurnayla karşılanan grup, bu eğlenceli hafta sonunun ardından İstanbul’a dönüş yolunda otelin sahipleri Mehmet ve Selim Gazioğlu kardeşlerin önerdiği lokantada mantı molası verdi. Konuklar, uçağa binmeden önce kilo kilo pastırma ve sucuk almayı da ihmal etmedi.

Mutlu sona az kaldı

Hürriyet Gazetesi Reklam Servisi’nin başarılı ismi Emrah Ergül, Hürriyet Gazetesi İnsan Kaynakları Müşteri İlişkileri Yönetmeni Nebahat Kardeşler ile evlilik yolunda ilk adımını attı. Ergül ve Kardeşler, geçtiğimiz hafta aile arasında yapılan törenle nişanlandı. Nişanlı çift, önümüzdeki yıl dünya evine girecek.

Beyoğlu’nun yeni mekánı

İstanbul’un en renkli semtlerinden Beyoğlu, Frappe adlı yeni bir mekána kavuştu. Kapılarını sabah 09.00’da kahvaltı ile açan Frappe, müşterilerini günün ilerleyen saatlerinde öğlen mönüsü ve aperatif yemekler eşliğinde ağırlıyor. Frappe’nin kahvesini mutlaka tatmanızı öneririm. Gece 02.00’ye kadar açık kalan mekánın işletmeciliğini Suna Baykam, yemeklerini ise Ümit Kara yapıyor.
Yazarın Tüm Yazıları