‘Gıdayı israf etmeden tüketin’

Güncelleme Tarihi:

‘Gıdayı israf etmeden tüketin’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:16

Dünya Gıda Günü, Yenimahalle Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Yenimahalle’de gün boyu süren etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

‘Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın’ temasıyla düzenlenen etkinlikler, Ragıp Tüzün Parkı’nda başladı. FAO gönüllülerinin ellerinde pankartlarla katıldığı etkinlikte, vatandaşlara güvenli gıdaların israf edilmeden yeteri kadar tüketilmesi gerektiği hatırlatıldı. Etkinlikler akşam ise Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen Ankara Devlet Çok Sesli Korosu’ndan 35 Türk genci ve ülkelerindeki çatışmadan dolayı iltica ederek Türkiye’de uluslararası veya geçici koruma statüsünde yer bulunan 35 Suriyeli ve Iraklı mültecinin oluşturduğu polifonik koro ile devam etti. Üretim yapılmadığı sürece insanlığı bekleyen en büyük tehlikenin gıdadan geleceğini kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

“Yüce Allah bize güzel bir coğrafya vermiş, her şeyin yetişebildiği güzel topraklar vermiş, bu toprakları işlemek, üretmek zorundayız. İnsanları üretmeden tüketime geçiren politikalar yarın insanlara alın teriyle kazanmaktan, sadakaya muhtaç etme durumuna getirir. Bunun işin ikinci perdesi de israftır. Dünyanın yarısında açlıktan ölen insanlar var. Dünya üretilen gıdaları verimli kullansa, verimli yese, israf etmese, bugün dünyanın nimetleri bu dünyanın nüfusunun bir buçuk katına yetecek kadar fazla.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!